• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

29.11.2023

10:02

Ovo su svi detalji o vaučerima za decu! Evo gde i do kada možete da ih iskoristite!

Shutterstock,Grad Beograd

Beograd

Ovo su svi detalji o vaučerima za decu! Evo gde i do kada možete da ih iskoristite!

Podeli vest

Podela novogodišnjih vaučera u iznosu od 6.000 dinara počinje danas, odnosno od danas će predstavnici škola i vrtića moći da dođu u Halu sportova „Ranko Žeravica" i preuzmu ih, a potom ih podele roditeljima ili deci. Škole i vrtići naknadno će utvrditi dinamiku podele, ali ono što je sigurno, to je da će oni biti u rukama dece mnogo pre novogodišnjih praznika. Ko sve ima pravo na vaučere, kome sledi i više od jednog i sve ostalo što treba da znate.

Vaučere dobijaju sva deca u Beogradu do 19 godina, dakle i tek rođene bebe i srednjoškolci. Vaučere dobijaju i ona deca koja ne idu u vrtić, jedino što će po njih roditelji morati da odu do opštine, za razliku od ostalih koji će ih dobiti u obrazovnoj ustanovi koju pohađaju.

Pravo na vaučere imaju i zaposleni i radno angažovani u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada, bez obzira na to ko je osnivač ustanove, kao i zaposleni i radno angažovani u Centru dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda i zaposleni i radno angažovani u Bebi servisu Beograd.

- Ovaj vaučer za nekog ko ima troje dece, pa i ako na primer, majka radi u obrazovnom sektoru znači 24.000 dinara od Grada Beograda što mislim da nije beznačajno – rekao je juče Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda.

Procedura za decu koja ne idu u vrtić

Roditelji čija deca ne idu u vrtić moći će svoj vaučer da podignu u svojim opštinama. Potrebno će biti da dođu sa zdravstvenom knjižicom deteta i preuzmu vaučer.

Foto: Shutterstock

 

Do kada važe vaučeri

Vaučeri će važiti od 28. novembra 2023. godine do 1. marta 2024. godine i moći će da se iskoriste za kupovinu kompletnog asortimana u maloprodajnim objektima izabranog ponuđača/isporučioca i to za kupovinu proizvoda koji su na trenutnim aktuelnim akcijama u maloprodajnim objektima, kao i na onlajn sajtovima.

Foto: Grad Beograd

 

Korisnik može za vreme važenja vaučera, da iznos vaučera sukcesivno troši, a može i da obavi doplatu drugim sredstvima plaćanja u slučaju da ukupan račun bude veći od vrednosti vaučera.

– Od momenta kada roditelj dođe u posed vaučera može da ide u svaku radnju u kojoj važi, a vaučer ne mora biti potrošen u jednoj radnji – rekao je Šapić.

U kojim prodavnicama mogu da se iskoriste vaučeri

Ove godine poklon vaučeri će moći da se iskoriste u više prodavnica nego prošle godine, tako da je sada moguće kupiti i igračke i opremu za bebe. Radi se o više od 100 prodavnica kompanija: Planeta Sport, Dexy Co Kids, Sport Vision, N Sport i Trendmaker.

Foto: Shutterstock

 

Roditelji će tako sada moći da kupe širi asortiman - zimsku i letnju odeću i obuću, opreme za sport, rekreaciju i zabavu, školsku opreme, proizvode za bebe i igračke...

Koliko će vaučera biti podeljeno

Oko 380.000 dece iz Beograda dobiće vaučer. Prošle godine iskorišćenost vaučera, kako je rekao Šapić, bila je preko 90 odsto.

Šapić je juče rekao i da od onog momenta kada vaučere dostavi školi ili vrtiću, Grad više nema uvid u dinamiku kojom ih oni prosleđuju deci, odnosno zaposlenima.

– Ipak, prošlogodišnja praksa je pokazala da su svi taj posao obavili veoma brzo, za nekoliko dana. Verujem da će tako biti i ovog puta. Vaučeri će moći da se iskoriste od 28. novembra do 1. marta. Prošle godine je najviše iskorišćeno u decembru, drugi period po učestalosti bio je desetak dana pre isteka roka. Verujem da će ovo ljudima značiti - rekao je Šapić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set