• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.12.2023

06:00

Presuda Višeg suda u Beogradu

clipart

Beograd

Presuda Višeg suda u Beogradu

Podeli vest

Presuda Višeg suda u Beogradu

U IME NARODA 

VIŠI SUD U BEOGRADU, sudija Tatjana Obrenčević, u pravnoj stvari tužioca Sava Manojlovića  iz Beograda, koga zastupa Nikola Tadić, advokat iz Beograda, ul. Kosančićev venac br. 2 stan 6, protiv tuženih Insajder tim doo Beograd, ul. Terazije broj 5/7 i Nemanje Petričevića odgovornog urednika internet portala Informer, Beograd, ul. Terazije broj 5/7, koje zastupa Boris Bogdanović, advokat iz Beograda, ul. Sremska br. 9, radi naknade štete, nakon održane glavne i javne rasprave doneo je dana 31.05.2023. godine sledeću: 

PRESUDU 

USVAJA SE tužbeni zahtev tužioca Sava Manojlovića pa se UTVRĐUJE da je drugotuženi Nemanja Petričević kao odgovorni urednik medija internet portala Informer povredio pravo na dostojanstvo ličnosti tužioca objavljivanjem predmetnih informacija u vesti "Savo Manojlović postao najbolji sledbenik Željka Veselinovića koji je pozivao na silovanje premijerke Ane Brnabić".

DELIMIČNO SE USVAJA tužbeni zahtev tužioca Sava Manojlovića pa se obavezuju tuženi Insajder tim doo Beograd i Nemanja Petričević odgovorni urednik internet portala Informer, da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede časti i ugleda solidarno isplate iznos od 50.000,00 dinara, sve sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja 31.05.2023. godine pa do isplate, a sve u roku od 8 dana od dana prijema pisanog otpravka presude pod pretnjom posledica prinudnog izvršenja. 

DELIMIČNO SE ODBIJA tužbeni zahtev tužioca Sava Manojlovića kojim je tražio da se obavežu tuženi Insajder tim doo Beograd i Nemanja Petričević odgovorni urednik internet portala Informer, da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede časti i ugleda solidarno isplate iznos preko dosuđenog iznosa u stavu drugom izreke presude od 50.000,00 dinara, a do traženog iznosa od 400.000,00 dinara, odnosno za iznos od 350.000,00 dinara, a sve sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja 31.05.2023. godine pa do isplate, kao neosnovan. 


USVAJA SE tužbeni zahtev tužioca Sava Manojlovića pa se obavezuje drugotuženi Nemanja Petričević odgovorni urednik internet medija portala Informer da objavi uvod i izreku ove presude, bez komentara i odlaganja, a najkasnije u drugom narednom broju na internet portalu Informer od dana pravnosnažnosti ove presude. 

OBAVEZUJU SE tuženi da tužiocu na ime naknade troškove parničnog postupka solidarno isplate iznos od 51.700,00 dinara, a sve u roku od 8 dana od dana prijema prepisa presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja i sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana sticanja uslova za izvršnost odluke pa do isplate. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set