• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.03.2020

11:56

MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ: Stanje u gerontološkim centrima stabilno, BIĆE ZAPOŠLJAVANJA

Vesti

MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ: Stanje u gerontološkim centrima stabilno, BIĆE ZAPOŠLJAVANJA

Podeli vest

Stanje u gerontološkim centrima je potpuno stabilno, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračna i socijalna pitanja Zoran Ðorđević i najavio dodatno zapošljavanje u tim ustanovama, kako bi se zaposleni rasteretili.

"Stanje u gerontološkim centrima je potpuno stabilno. Imamo redovnu komunikaciju svih centara, koji nam redovno šalju informacije o tome kakvo je stanje, ako ima nekih promena…", rekao je Ðorđević na TV Pink.

Ministar je najavio i dodatno zapošljavanje u gerontološkim centrima, kako bi se rasteretili ljudi.

Takođe, istakao je i da je od danas krenula redovna isporuka medicinske opreme za zaposlene u tim centrima.

"Imali smo u petak promptnu isporuku, od danas je redovna, preko RFZO, jer su i gerontološki centri prioritet", naglasio je Ðorđević.

Ðorđević je ponovio da su poslodavci dužni da se pridržavaju svih mera koje se tiču bezbednosti i zdravlja na radu, u ovoj situaciji.

"U slučaju da postoji bilo kakvo kršenje, da se neki poslodavac ne pridržva toga, inspekcija i sada radi normalno i bićemo i rigorozniji kada su u pitanju kazne, jer sada nemamo prava na grešku. Briga o grajanima je na prvom mestu", rekao je Ðorđević.

Ministar je istakao i da je onima kojima je izrečena mera samoizolacije, važno da imaju rešenje ili od MUP-a ili od Ministarstva zdravlja, te da će im uz to rešenje biti uvaženo i plaćeno odsustvo.

"Njima će biti priznato njihovo pravo. Plaćeno odsustvo će biti plaćeno, ne moraju da brinu", rekao je Ðorđević.

Foto: printscreen RTV Pink

On je poručio da neće biti dozvoljeno otpuštanje radnika u ovoj situaciji, zbog smanjenog obima posla.

Takođe, rekao je da će nadležni reagovati na svaki problem.

"Pozivam građane da nam se javljaju, ako postoje neki kolektivni problem. Ukoliko je reč o pojedinačnim kršenjima prava, upućujemo to organu koji je nadležan Ako je nešto u nadležnosti Ministarstva, inspekcija će reagovati", rekao je Ðorđević.

On je ponovio da je za državne organe propisano da roditelji dece do 12 godina mogu da rade od kuće, čega se oni i pridržavaju, ali da država ne može reagovati imperativno kada su u pitanju privatnici.

"Dajemo preporuku da se to uradi na taj način. Tamo gde postoji dokaz da oba roditelja rade, da poslodavac neće da im izađe u susret, inspekcija će izaći na teren da se vidi da li je baš morao tako posao da se organizuje", rekao je Ðorđević i apelovao na sve poslodavce da izađu u susret u tim slučajevima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ðorđević: Cilj zaustaviti negativnu ekonomsku migraciju
Društvo

Ðorđević: Cilj zaustaviti negativnu ekonomsku migraciju

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je danas da je cilj stvaranje privrednog i društvenog ambijenta u zemlji koji će usporiti ekonomske migracije, omogućiti bolju saradnju sa dijasporom i privlačenje stranaca različitih profila koji bi želeli da rade u Srbiji.

28.02.2020

10:56

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set