• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Južne vesti

17.04.2020

08:15

DANAS U 17 ČASOVA POČINJE NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS! Ne zaboravite da prodavnice rade do 16h, I NE KUPUJTE STIHIJSKI!

Vesti

DANAS U 17 ČASOVA POČINJE NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS! Ne zaboravite da prodavnice rade do 16h, I NE KUPUJTE STIHIJSKI!

Podeli vest

Danas u 17 sati počeće najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja, koji će trajati do utorka u 5.00 ujutru.

Građani stariji od 65 godina, odnosno 70 u seoskim sredinama, jutros od 4 do 7 sati obavili su kupovinu u više od 4.400 maloprodajnih objekata i radnji širom Srbije.

Radnje će u Beogradu danas raditi do 16 sati, kako bi građani mogli da nabave potrepštine za Uskršnje praznike.

Da ne treba kupovati stihijski, niti impulsivno, smatra nutricionista Jasna Vujičić, koja predlaže kupovinu u manjim radnjama, a ne u supermarketima.

Pametnije je da svratimo do radnje u komšiluku, tu negde u blizini, nego da čekamo u redu u supermarketima gde ogroman broj kupaca ide. Iako se dezinfikuju kolica i nose maske, ne drži se rastojanje. Kod malih prodavnica manja je i cirkulacija ljudi, manji je i rizik i tu možete da uđete kada skoro nikoga nema u radnji - kaže Vujičićeva za Južne vesti.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ona savetuje kupovinu svežih namirnica, što podrazumeva i one zamrznute i dodaje da treba izbegavati konzerviranu hranu.

- Konzervirana hrana je oskudna sa nutritivno vrednim sastojcima. Paštete, naresci, riba, kao i razno povrće, poput krastavčića, cvekle, ajvara, pinđura, maslina, sve je to prerađena hrana na visokim temperaturama gde su hranjivi sastojci svedeni na najmanju meru. Ali zato soli, šećera, zasićenih masti, toga ima poprilično - kaže nutricionista.

Preporučuje svako voće bogato vitaminom C, koje je poželjno konzumirati u doba gripa i prehlade zbog jačanja imuniteta, među koje ubraja kivi, limun, narandžu i grejpfrut.

Ne treba ni gomilati hranu, smatra ona, a dosadašnja iskustva kupaca kažu da nema ni nestašice u prodavnicama, te i oni savetuju da se ne kupuje previše namirnica, već samo one neophodne.

Ipak, zbog uskršnjih praznika, kupovaće se i nešto preko toga, te je, pored stanja u frižideru, potrebno paziti i na stanje u novčaniku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set