• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

19.07.2020

17:40

U BRANIČEVSKOM OKRUGU RASTE BROJ ZARAŽNIH! Prvi slučaj korone u Kučevu! Zbog turističke sezone POJAČANE MERE ZAŠTITE u Velikom Gradištu!

Vesti

U BRANIČEVSKOM OKRUGU RASTE BROJ ZARAŽNIH! Prvi slučaj korone u Kučevu! Zbog turističke sezone POJAČANE MERE ZAŠTITE u Velikom Gradištu!

Podeli vest

Nakon kašnjenja u izradi PCR testova i u Braničevskom okrugu došlo je do povećanja broja zaraženih građana virusom korona. Trenutno je 17 novoobolelih, među kojima ima najviše iz Požarevca i Petrovca na Mlavi. U Opštini Kučevo je registrovan prvi slučaj

Prema poslednjem preseku nadležnih Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, u ovom okrugu među potvrđenih 17 koji su registrovani kao pozitivni na virus COVID 19,  ima i zaposlenih u zdravstvu i MUP-u. Najvše inficiranih je među Požarevljanima koji su sa 8 novoregistrovanih zvaničan broj povećali na 198 lica od početka pandemije. Sa sedam pozitivnih više u Opštini Petrovac na Mlavi trenutno je potvrđeno 36, a među njima su i dva zdravstvena radnika kao i u Opštini Požarevac.

Zdravstvna ustanova u Žabarima beleži  8 potvrđenih slučajeva sa četiri novozaražena lica, od kojih je jedno pripadnik MUP-a. U Opštini Kučevo je za sada samo jedan građanin pozitivan na koronavirus od početka pandemije.

U ostalim gradovima Braničevskog okruga situacija je za sada neporomenjena što ukazuje i poslednji izveštaj ZZJZ Požarevac. U Golupcu je i dalje jedno lice pozitivno na virus COVID19, u Žagubici 4, a u Velikom Gradištu još uvek 10 inficiranih.

Po odluci gradskog Štaba za vanredne situaciji u Velikom Gradištu su pojačane neophodne mere zaštite, kako za meštane tako i turiste koji letuju na Srebrnom jezeru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set