• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tv prva

05.09.2020

15:12

Jovan iz Ivanjice je ležeći u krevetu otkrio da ima NEVEROVATAN TALENAT ZBOG KOJEG BI MOGAO DA BUDE NAJBOLJI NA SVETU

Vesti

Jovan iz Ivanjice je ležeći u krevetu otkrio da ima NEVEROVATAN TALENAT ZBOG KOJEG BI MOGAO DA BUDE NAJBOLJI NA SVETU

Podeli vest

Jovan je slučajno otkrio svoj talenat.

Dok je mnogima teško da zapamte čak i najjednostavnije podatke ili niz brojeva, Jovan Jeremić iz Ivanjice ima sposobnost da zapamti čitave rečenice i izgovori ih unazad.

Svoj neobičan talenat otkrio je slučajno, sa 15 godina, kako kaže za "Prvu", ležeći jedno veče u krevetu, a sada je to svakodnevna pojava koju ponekad koristi i u šali, zbunjujući druge ljude.

- Jedno veče legao sam da spavam i sve što se nalazi u sobi od predmeta- sto, stolica, fotelja, krevet, radijator, ja sam to počeo da govorim unapred i onda sam probao da govorim i unazad, pa sam video da to mogu - objašnjava mladić.

Njegovi roditelji kažu da je Jovan oduvek bio specifičan i izdvajao se po sposobnosti brzog usvajanja i učenja novih znanja, pa je tako sa sedam godina sam umeo da otvori računar, izvadi delove i kasnije sve vrati na svoje mesto.

Foto: printscreen TV Prva

 

Mnogi mu nisu verovali da poseduje ovaj jedinstven talenat, pa često mora da ga dokazuje.

 Sećam se jednom kada sam odgovarao geografiju kod razredne u srednjoj školi, ona me je pitala da odgovaram unazad. Onda mi je drug šapnuo, ti pričaj bilo šta, ona te neće razumeti - priseća se kroz osmeh Jeremić za "Prvu".

Oni koji su se oprobali u ovoj veštini brzo shvataju da za nju treba moć brzog pamćenja, ali i odlična koncentracija, koje je Jovan vežbao godinama, jer kako kaže, sa 13 godina znao je sve registarske oznake automobila u mestu u kojem živi.

Jeremić na jesen kreće na fakultet, ali ono što ga raduje više od toga je pokušaj obaranja Ginisovog rekorda koji drži devojka iz Indije. Kako bi to postigao moraće za manje od minut i sedam sekundi da speluje unazad 50 reči.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zvanično je! Dubai konačno u ABA ligi!
Košarka

Zvanično je! Dubai konačno u ABA ligi!

Prema odlukama Skupštine ABA lige, košarkaški klub Dubai zvanično je član regionalnog takmičenja. Kako je objavljeno u saopštenju na njihovom sajtu, dve strane su sklopile višegodišnji sporazum prema kojem će klub iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata igrati u Jadranskoj ligi od sezone 2024/2025.

24.05.2024

17:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set