• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Narcisa Božić

16.11.2020

16:19

UŽAS U HRTKOVCIMA: Lovac namerno ustrelio kućnog ljubimca, vučjak Paša pronađen u lokvi krvi RAZNETOG TELA

Vesti

UŽAS U HRTKOVCIMA: Lovac namerno ustrelio kućnog ljubimca, vučjak Paša pronađen u lokvi krvi RAZNETOG TELA

Podeli vest

Jednoipogodišnjeg vučjaka Pašu, kučnog ljubimca porodice Lukešević iz sela Hrtkovci kod Rume ubili su lovci nanevši mu smrtonosne rane u pluća i srce

Nikola Lukešević slučaj je prijavio policiji i podneo krivične prijave, a Tužilaštvo u Rumi pokrenulo je službenu istragu!

- Vučjak Paša postao je ljubimac naše porodice, ali i komšija i prijatelja od prvog dana kada je došao u naš dom. Bio je umiljat i dobre naravi, sva deca iz komšiluka su dolazila da se igraju sa njim.

Nismo ga vezivali, imamo veliko dvorište, pa je tako i tog kobnog dana, posle odlaska komšijske dece, izašao za njima na ulicu i u smrt, kroz plač za Informer priča Nikola Lukešević, pokazujući nam uznemirujuće slike ubijenog psa.

Foto: N.B.

 

Vrativši se sa slave kod rodbine u subotu 31.oktobra i videvši da vučjaka nema porodica se dala u
potragu za njim. Nikola je obišao automobilom susedna sela, njive, kanale i jaruge, da bi Pašu uz
pomoć komšije posle četiri dana potrage našao ustreljenog lovačkom sačmom i bačenog u žbunje iza jedne njive kod Nikinaca.

- Ugledao sam jeziv prozor! Paša je ležao u lokvama krvi, raznetog tela! Ubijen je odmah narednog jutra pošto je nestao, u nedelju ujutro kada lovci izlaze u lov. Slučaj sam odmah prijavio rumskoj policiji i podneo krivične prijave. Telo našeg ljubimca odneo sam na obdukciju u Veterinarsku stanicu u Rumi, gde su konstatovane prostrelne rane kroz pluća i srce. O svemu sam odmah obavestio i Lovačko društvo Hrtkovaca, kaže Nikola, koji je kasnije saznao i identitet lovca, koji mu je ustrelio psa.

Foto: N.B.

 

- Naše udruženje ograđuje se od ovakvog postupka našeg člana, koji nas nije obavestio šta je uradio. Tog dana išli smo u lov na fazane, a tek od Nikole Lukeševića saznao sam šta se desilo i pozvao tog lovca koji mi je sve priznao. Navodno je vučjak iskočio iz grmlja i napao njegovog lovačkog psa.

Tog člana, koji inače živi u Novom Sadu mada je iz Hrtkovaca, najstrože ćemo kazniti, pa i i sključiti iz našeg društva. Lovom se bavim 44 godine, od toga 22 vodim lovačko društvo i do sada nismo imali ovakve slučajeve. Porodici Lukešević pružićemu svu pomoć i saradnju u sudskom prosecu, izjavio je Milorad Živković, predsednik Lovačkog udruženja Opšine Ruma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maks

pre 3 godine

Dotakli smo samo dno pakla, kojem to bolesnom mozgu dao pravo da uzme neciji zivot . Mora da odgovara pred zakonom ako ga ima u Srbiji. Nedaj boze da je mog Maksa neko povredio bilo bi on ili ja kod svetog Petra .

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set