• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

28.01.2021

14:53

U POŽAREVCU NE BEŽE OD VAKCINE: Raste interesovanje građana za imunizaciju, predsednik Skupštine grada DAO PRIMER

Vesti

U POŽAREVCU NE BEŽE OD VAKCINE: Raste interesovanje građana za imunizaciju, predsednik Skupštine grada DAO PRIMER

Podeli vest

U Požarevcu vlada dobar odziv stanovništva kada je u pitanju imunizacija. Ukupno je vakcinisano više 3.000 građana

Dom zdravlja je dobio novu količinu doza kineske vakcine i građani će moći da ih prime na tri punkt određena za imunizaciju tako da će kao i do sada bez čekanja u redovima i velikih gužvi moći da se vakcinišu.

Za kinseku vakcinu protiv COVID-19 prvi se prijavio i Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada, uputivši apel svim građanima da se odazovu i daju svoj doprinos suzbijanju ovog opakog virusa.

Što se tiče zdravstvenih radnika do sada se u dva navrata vakcinisalo 128 medicinara iz Opšte bolnice u Požarevcu, od kojih je 99 primilo vakcinu Fajzer Biontek, 29 zaposlenih se opredelilo za vakcinu kineskog proizvodjača Sinefarm. Ovih dana očekuje se drugi krug vakcinacije, a Opšta bolnica u Požarevcu je kao ispomoć u imunizaciji stanovništva Domu zdravlja omogućila dve ekipe medicinara.

Foto: Informer.rs

 

Inače u toku je obuka medicinskog osoblja koja bi u potpunosti odgovorila zadatku u uspešnoj imunizaciji stanovništva.

Situacija sa infekcijom koronavirusa je nešto bolja. Trenutno je na lečenjenju 81 pacijent sa simptomima koju ukazuju na COVID19 i svi su iz Braničevskog okruga. Prisustvo virusa je potvrđeno kod dve trećine obolelih dok se za ostale očekuju rezultati testova.

Trenutno je na resporatorima sedam pacijenata u veoma teškom stanju, četiri pacijenta je intubirano a troje se nalazi na neinvanzivnoj ventilaciji. Zaraženih korona virusom još uvek ima i među zdravstvenim radnicima.

Deset radnika Opšte bolnice u Požarevcu je pozitivno na COBID 19. Istina situacija je nešto stabilnija u odnosu na predhodni period međutim broj hospitalizovanih i svakodnevni prijemi novih slučajeva ukazuju da je virus još uvek vrlo aktivan i da cirkuliše u Braničevskom okrugu, za Inforemer potvrđuju iz Opšte bolnice u Požarevcu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Jezivi planovi NATO-a za Republiku Srpsku konačno obelodanjeni! Zapad bi voleo da od Balkana napravi crnu rupu koju može da kolonizuje! (VIDEO)
Live TV

Jezivi planovi NATO-a za Republiku Srpsku konačno obelodanjeni! Zapad bi voleo da od Balkana napravi crnu rupu koju može da kolonizuje! (VIDEO)

Šta smera NATO u Republici Srpskoj? Engleski lord Mark Lankaster sastavio je izveštaj o tome kakvi su planovi i interesi NATO-a na zapadnom Balkanu. Ovde je predloženo da se uvedu ograničenja za RS koja su dovedena do neprepoznatljivosti. U emisiji "Info jutro", gost je bio novinar Duško Vukajlović koji je govorio o planovima NATO-a za zapadni Balkan, Republiku Srpsku, ali i Srbiju.

31.05.2024

08:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set