• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

11.06.2021

14:09

RUSI OKUPIRAJU TARU! Ugostitelji sa srpske planinske lepotice trljaju dlanove SPREMNI SU ZA LETNJU SEZONU/FOTO/

Vesti

RUSI OKUPIRAJU TARU! Ugostitelji sa srpske planinske lepotice trljaju dlanove SPREMNI SU ZA LETNJU SEZONU/FOTO/

Podeli vest

Ove letnje sezone na Tari se očekuju isti ili bar sličan broj gostiju kao prethodne godine. Trenutno ovu planinu najviše posećuju Rusi.

Da bi i ova godina bila uspešna kao i prethodna u broju gostiju Turistička organizacija Užice i Nacionalni park „Tara“ su napravili spot „Avantura Balkana, dotakni prirodu – planina Tara“ u kome je prikazan jedan delić onoga što Tara nudi.

Foto: Z.G.

 

Danijela Đorđević Arsić kaže da je ovaj spot napravljen u susret letnjoj sezoni, a finansiran je od strane Stalne radne grupe za ruralni i regionalni razvoj. Glumac Vahidin Prelić ne krije svoje zadovoljstvo dok je snimao spot.

Foto: Z.G.

 

- Tara je mnogo više od poznatog vidikovca Banjska stena. Treba osetiti tu prirodu i taj duh Tare, predivan zalazak sunca na Drlijama. Iako sam u Užicu više od 20 godina nisam do sada uspeo da upoznam Taru. Sa ove perspetive sam je malo bolje video, ali bih voleo duže vreme da provedem tu – kazao je glumac Vahidin Prelić. 

Foto: Z.G.

 

Ranko Milanović iz NP Tara kaže da spot pokazuje suštinu Tare.

- Tara su njeni vidikovci, njene šume i sve što se krije u šumama. Pored toga percepcije prosečnog posetioca su i Pančićeva omorika i medved. Trenutno, na osnovu rada na terenu, mogu zaključiti da se broj domaćih gostiju vratio u normalu kao iz 2019. godine, nije preopterećena kao prošle godine.

Manji je broj i stranih gostiju i ove godine je primetan povećan broj ruskih turista – rekao je Milanović.

Jedan od ugostitelja Bogdan Marković, koji vodi hotel „Čarobni breg“, koji se nalazi između Tare i Mokre Gore na 1.350 m nadmorske visine, kaže da već ima rezervacija za predstojeću letnju sezonu.

Foto: Z.G.

 

- Prema najavama zainteresovanih gostiju, očekujemo da će ova sezona biti dobra. Ovo je predivno mesto za pravi odmor. Imamo pešačke ture do Ivera, Zborišta, Kršanske glavice, a nalazimo se na mestu koje nije daleko od Mokre Gore, odnosno Drvengrada i Šarganske osmice sa jedne strane, a sa druge strane je Tara, odnosno Mitrovac i Zaovinsko jezero – kaže Bogdan Marković, čiji hotel ima 24 smeštajne jedinice, odnosno 60 kreveta.

Foto: Z.G.

 

I u „Šarganskoj osmici“ Mokra Gora očekuju dobru sezonu. Aleksandra Mulitnović iz „Šarganske osmice“ kaže da je polaskom prvog voza u aprilu počela letnja sezona.

- Ove godine je primetan povećan broj gostiju u odnosu na 2019. godinu. Od aprila do sada smo imali goste iz Rusije i Izraela. Voz svakodnevno dva puta saobraća na relaciji Šargan-Vitasi-Mokra Gora, a vožnja traje dva i po sata. Uveli smo i saobraćanje „parnjače“ svake subote i to je veliki izazov za sve goste koji žele da osete davno vreme – rekla je Aleksandra Milutinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set