• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

02.08.2021

10:45

Gori Zapadna Srbija! Vatrogasci na nekoliko lokacija gase požare

Z. G.

Vesti

Gori Zapadna Srbija! Vatrogasci na nekoliko lokacija gase požare

Podeli vest

U Zapadnoj Srbiji trenutno je više velikih požara koje su vatrogasci uspeli da uspore ili lokalizuju. Sada najveću opasnost predstavlja požar na Mokroj Gori, koji je zahvatio oko 150 ha šume

Požar je izbio na Brezovici u Mokroj Gori i širi se ka Šarganu. Sinoć je na lokalizovanju požara bilo 11 vatrgasnih vozila i 31 vatrogasac, a jutros su im u pomoć pritekle vatrogasne jedinice iz Leskovca, Niša, Beograda, tako da je sada na gašenju vatrene stihije angažovano oko 40 vozila i preko 100 vatrogasaca. Taj požar još nije lokalizovan, ali su vatrogasci uspeli da ga uspore. Očekuje se uključenje i helikoptera za gašenje požara iz vazduha.

Foto: Z. G.

Juče popodne je izbio požar i na Zlatiboru u selu Stublo, gde je zahvaćena površina oko 6 ha šume i niskog rastinja, gde su, kako nezvanično saznajemo, bila tri vozila i 15 vatrogasaca. Taj požar je lokalizovan i trenutno se dežura, jer vremenske prilike, vetar i visoka temperatura, ponovo mogu da izazovu veliki plamen.

Foto: Z. G.

Požar koji je pre dve dana izbio na obali jezera Vrutci kod Užica sinoć je ugašen. On je zahvatio nisko rastinje i šumu.

Foto: Z. G.

Veliku neizvesnost predstavlja požar na Tari, na samoj granici između Republike Srbije i Republike Srpske. Taj požar uništio preko 100 ha šume, naročito Pančićeve omorike na Velikom Stolcu i širi se ka granici Srbije, iza Predovog krsta. U gašenju tog požara angažovani su helikopteri Republike Srpske i Srbije, koji vodu uzimaju sa Zaovinskog jezera.

Foto: Z. G.

Veliki požar u Negbini kod Nove Varoši, koji se proširio na Murtenicu ka Zlatiboru je lokalizovan. Taj požar je zahvatio preko 100 ha šume i vatrogasci su uspeli da ga lokalizuju. I tu su korišćeni helikopteri za gašenje požara iz vazduha.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set