• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

07.08.2021

09:35

BALONI OBOJILI NEBO IZNAD KRUŠEVCA! U gradu pod Bagdalom počeo Peti međunardoni festival

Vesti

BALONI OBOJILI NEBO IZNAD KRUŠEVCA! U gradu pod Bagdalom počeo Peti međunardoni festival

Podeli vest

Na kruševačkom omiljenom izletištu Bagdala sinoć je otvoren Peti medjunarodni festival balona. Posle sleta četiri posade letećih balona iz Srbije, Slovenije i Mađarske, usledio je di –žej balon parti i Noćni performans balona.

Festival balona u 21 čas svečano je otvorio zamenik gradonačelnika Kruševca Aleksandar Jovanović.

– Želim da se zahvalim svima na velikoj posećenosti ovog festivala koji je postao tradicionalan u našem gradu. Nadam se da ćemo u narednim godinama privući još veći broj ljudi. Nadam se da ćete uživati večeras, sutra ali i u nedelju u Šarengradu – rekao je on.

Foto: R.B.

 

Petnaestak minuta kasnije počeo je koncert Saše Matića, koji nije krio oduševčljenje što je ponovo došao u Kruševac. Oduševljenje nisu krili ni brojni posetioci manifestacije, koji su uz lep muzički i spektakularni program uživali na Bagdali.

Pored balona, veliku pažnju privukli su i štandovi sa narazličitijim ponudama. Od slatkiša, preko pića i pečenog kukuruza i njegovog upečatljivog mirisa. Blizu košarkaškog terena postavljeni su ringišpili koji su bili krcati. Pored pomenutog, u periodu od nekoliko časova bio je postavljen i punkt za vakcinaciju, te su oni koji se još uvek nisu vakcinisali, a imaju želju da to urade, mogli jednu od doza da prime nekoliko trenutaka pre početka zvaničnog dela večeri.

Foto: R.B.

 

Ispred Turističke organizacije grada, obratila se direktorka Suzana Milosavljević, koja se zahvalila posetiocima, balonarskim posadama, gradu Kruševcu i brojnim sponzorima.

– Večeras slavimo jedan jubilej, pet godina postojanja. Meni je drago što je ovaj festival zaživeo, što ste svi zavoleli ovu manifestaciju i što se radujete njenom održavanju. Za pet godina prošli smo puno toga, od samog početka kada su svi bili skeptici da će ovaj festival zaživeti, preko nepovoljnih vremenskih prilika i raznih padova ali i podizanja. Ono što traje sve vreme je dobra energija, radost, uživanje i neverovatan osećaj u balonu – izjavila je ona.

Drugog dana manifestacije, danas– pod sloganom ,,Hajde da letimo zajedno,, od 18 do 22 sata je podizanje i spuštanje u korpi balona, a od 21 čas posetioci mogu da prate koncert Leksington benda.

Foto: R.B.

 

Ovogodišnji festival razlikuje se od prethodnih jer se trećeg dana (nedelja, 8. avgust) program, koji je tog dana posvećen najmladjima,  seli pod Baglalu u novootvoreni zabavni park ,,Šarengrad,,, gde je , uz popdizanje bar jednog balona, osmišljen zabavni program za mališane, koji će uz brojne zabavne aktivnosti moći da se druže sa balonarskim posadama i učestvuju u simulaciji podizanja i spuštanja u korpi balona.

Medjunarodni festival balona ,,Kruševac kroz oblake,, ove godine održava se uz poštovanje propisanih epidemioloških mera tako da je za sve posetioce  obavezno nošenje maske u koncertnom prostoru, kao i držanje distance. Organizator Festivala balona je Turistička organizacija, a pokrovitelj grad Kruševac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set