• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.08.2021

16:45

PRETUKLI GA SAMO ZATO ŠTO JE SRBIN! Ovo je mali Mihajlo koga su Albanci zverski napali u Kosovskoj Kamenici!

printscreen Twitter

Vesti

PRETUKLI GA SAMO ZATO ŠTO JE SRBIN! Ovo je mali Mihajlo koga su Albanci zverski napali u Kosovskoj Kamenici!

Podeli vest

Dvanaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti Mihajlo S. napadnut je danas oko 14 sati u centru Kosovske Kamenice od strane grupe starijih Albanaca, bez ikakvog povoda, i tom prilikom su mu nanete povrede po licu, navedeno je u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

 

Povređeni dečak hospitalizovan u bolnici u Kosovskoj Kamenici i pored fizičkih povreda, pretrpeo je ogroman stres, dodaje se u saopštenju.

- Prema rečima njegovog oca sa kojim sam razgovarao, dečak je išao u prodavnicu  što čini svakoga dana, međutim po povratku ga je napala grupa huligana i vređala na albanskom jeziku. Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružiće svu raspoloživu pomoć porodici povređenjog dečaka i obezbediti najbolju moguću negu - poručuje Petković.

Kako direktor Kancelarije za KiM navodi "Mihajlo S. je napadnut samo zato što nosi srpsko ime i prezime i govori srpskim jezikom".

- On je žrtva obesti ekstremista koji gaje otvorenu mržnju prema svemu srpskom i žele etnički čisto Кosovo i Metohiju. Za takvo ponašanje dobijaju otvorenu podršku Prištine koja politikom nekažnjavanja idu na ruku izgrednicima. Njegove povrede i stres koji je doživeo sramota su pre svega međunarodne zajednice za koju ne postoje srpske suze i muka koju naši sunarodnici svakoga dana doživljavaju deklarišu se kao uzredni incidenti. Neka pitaju Mihajla ili njegove drugare i roditelje kako se posle ovog napada osećaju - dodao je Petković.

Prema njegovim rečima, antistrpsko raspoloženje i uzavrela retorika koja se svakoga dana čuje iz Prištine generiše i stimuliše ovakve napade prema Srbima.

- Zbog toga još jednom tražimo i ovim putem, a zatražićemo i zvanično da se poveća bezbednost u srpskim sredinama na prostoru Кosova i Metohije, a da međunarodne organizacije na KiM izvrše snažan pritisak na vlasti u Prištini da prekinu sa politikom nekažnjavanja i najoštrije sankcionišu počinice - zaključuje Petković.

Petković je na Tviteru objavio i fotografiju pretučenog dečaka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baki

pre 2 godine

Dokle će država da ćuti i ne reaguje i samo upućuje neke proteste koje niko ne ferma u svetu .

Dr Pera

pre 2 godine

dok neki albanac u Beogradu dobije po nosu .. onda ce da pocne kuknjava ..

Ljubiša

pre 2 godine

Dokle god predsednik bude govorio samo o BDP, auto-putevima, da je pe*er... Treba im vratuti istom merom, ali bi onda predsednik tražio da policija pod hitno uhapsi nekog... Umesto da izadje na RTS, pozive zapadne ammbasadore, i javno kaže, "Još jedan napad, i šaljem odred policije da brani ljude, napadnete li policiju šaljem vojsku, oa birajte", ovako.. .

Petar JVetar

pre 2 godine

Мислим да би требало питати КФОР и НАТО: " Извините, ако ви не можете да заштитите Србе на Космету, хоћете ли да вам помогнемо ми са 999 војника дозвољених по 1244 резолуцији?"

Magla

pre 2 godine

KOSMET je Srbija. Šta je ovo? Može da se desi, ali nema praštanja. Dečija suza mnogo peče. Nadam se brzom odgovoru, odgovornih.

hehehe

pre 2 godine

Dobio mali, nevin Srbin, pun hormončića, malo po nosu, jer se nepristojno ponašao prema mladi Albanki? Nekad bi ga rasporili i obesili! Dobro je još prošao!:)

Milan

pre 2 godine

SVaki napad na srpsku decu izneti pred Savet bezbednosti UN to je najbolji način da se Svetska javnost uveri o zverstvima nad srpskom decom a da niko za to nije procesuiran.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set