• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

29.08.2021

18:48

OVO JE DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA SEPTEMBAR!

Vesti

OVO JE DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA SEPTEMBAR!

Podeli vest

Sledeće nedelje kiše će sigurno biti u jednom danu

Ovo leto ipak neće ući u istoriju i poneti titulu najtoplijeg, jer je hladno vreme na kraju avgusta, kao i ono koje nam tek sledi, pokvarilo taj "prosek". 

Ako je nešto sigurno, to je da su vreli dani uveliko iza nas i da nam jesen, sudeći po prognozi, već sada kuca na vrata. Ipak, "smrzavanje" koje smo imali za vikend, neće se ponoviti u nedelji koja sledi. Ona će biti prijatna, niti hladna, niti suviše topla, a i sa vrlo malo kiše, kažu meteorolozi.

- Sledeće nedelje sledi razvedravanje. Uglavnom nas očekuje sunčano vreme, sa temperaturom oko prosečnih vrednosti, od 22 do 27 stepeni. U jednom ili dva dana ove nedelje biće sitne kiše, i to samo ponegde, tako da ćemo u sedmici pred nama imati i relativno suvo vreme - kaže za Telegraf.rs meteorolog Nedeljko Todorović.

Foto: RHMZ

Sutra će samo jutro biti sveže i ponegde maglovito. Tokom dana će biti pretežno sunčano i toplije, ali i dalje sa nižim temperaturama od proseka za ovo doba godine, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

- Maksimalna temperatura kretaće se od 22 do 26 stepeni, u Beogradu do 24 stepena.U utorak će jutro biti vedro i veoma sveže, a tokom dana opet sunčano i umereno toplo. U sredu sledi prolazno naoblačenje i manje osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar i uz priliv svežije vazdušne mase sa severa. U četvrtak nas očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala, uz temperature od 20 do 25 stepeni - navodi Đurić.

Foto: RHMZ

Kako on prognozira, prosečne jutarnje temperature za sam kraj avgusta i početak septembra u Srbiji su od 12 do 16 stepeni, a maksimalne dnevne od 25 do 29 stepeni.

Foto: RHMZ

- Dakle, vreme ovih dana nas podseća da smo na korak do jeseni, ali to ne znači da lepih i prijatnih dana sa umerenim letnjim temperaturama neće biti tokom septembra, koji se u proseku odlikuje veoma ugodnim i prijatnim vremenom. Ono što je zasigurno je da su vreli i toplotni talasi sada već uveliko iza nas. Zahlađenje i pravo jesenje vreme na samom kraju klimatološkog leta, usloviće da ovo i više nego vrelo leto ne bude među najtoplijim, ali svakako će zauzeti visoko mesto među veoma toplim letima - zaključuje Đurić.

Foto: RHMZ

Na pitanje da li u septembru možemo očekivati produženo leto, njegov kolega Todorović siguran je da ne možemo.

- Biće toplijih dana, ali ne sa tako visokim temperaturama - kaže on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set