• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. B.

25.10.2021

13:04

Klavir i roditelje volim najviše na svetu! Uživam dok sviram i nije mi teško da vežbam satima... Mitrovački vuderkind Kim Sretković virtuoz na klaviru!

Informer

Vesti

Klavir i roditelje volim najviše na svetu! Uživam dok sviram i nije mi teško da vežbam satima... Mitrovački vuderkind Kim Sretković virtuoz na klaviru!

Podeli vest

Jednanaestogodišnja Kim Sretković iz Sremske Mitrovice laureat je svih prestižnh takmičenja u pijanizmu u zemlji i svetu, a osim što je odlična učenica sa svim peticama, stiže i da se bavi atletikom i plivanjem

- Volim klavir pored roditelja najviše na svetu! Uživam dok sviram i nije mi teško da svaki dan vežbam po najmanje četiri sata, dva pre podne i dva posle podne. Pored toga stižem i da se spremim za nastavu u školi, a i da odem do bazena na plivanje i stadiona na atletiku. To mi je zabavno - priča za "Informer" Kim Sretković, dete iz mešovitog braka Vijetnamke i Mitrovčanina.

Kim je odlična učenica sa svim peticama Osnovne škole "Sveti Sava" i učenica četvrtog razreda Muzičke škole"Petar Krančević" u Sremskoj Mitrovici u klasi klavira profesorke Dušanke Gavrilović, a prvobitno je pohađala Predškolsko udruženje "Piccolo".

- Došla je kod mene sa pet godina, majušna devojčica čelične volje. Kad sam joj predložila da svira, možda, neki drugi instrument, kategorično je odbila "Samo klavir!" I ta snaga volje, taj talenat, savršenstvo izvedbe i najtežih programa, koje savladava sa neverovatnom lakoćom, govori u prilog tome da se radi o izuzetnom pijanisti - tvrdi njena profesorka klavira Dušanka Gavrilović.

Foto: Informer

Iza mlađane Kim stoji preko 20 klavirskih takmičenja u zemlji i svetu sa kojih je ponela 26 prvih nagrada i dve druge u disciplini klavir solo i klavirski duo.

- Volim putovanja, da upoznajem druge zemlje i narode, ali mi je, nažalost, zbog korone to sad uskraćeno. Već sam se navikla na onlajn takmičenja, nedavno sam prvo mesto osvojila na internacionalnim takmičenjima u Španiji i Italji, gde sam poslala svoj program - Mocartovu "Fantaziju", Šopenov valcer i Hajdnovu sonatu. Maštam o Parizu, gde sam trebala da nastupam na internacionalnom muzičkom festival, ali je korona to omela. Nadam se da ću ga uskoro, kada se sve ovo završi, ipak videti - kaže Kim, o kojoj će svet tek da čuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set