• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. J.

01.11.2021

12:03

List "Kolektiv", čitanka srpskog rudarstva, danas proslavlja 74. rođendan!

Vesti

List "Kolektiv", čitanka srpskog rudarstva, danas proslavlja 74. rođendan!

Podeli vest

Već sedam i po decenija, list "Kolektiv" je temeljni hroničar privrednih zbivanja na prostoru Istočne Srbije. Od 1. novembra 1947. godina od kad je nastalo, ovo glasilo postaje lider, objektivnog , tačnog i dobronamernog informisanja javnosti ne samo u Boru i Mjdanpeku već i na prostoru čitave bivše Jugoslavije i to je ostao do dana današnjeg

Pored dnevnog lista ,,Politika,, ,,Kolektiv,, je nekada bio jedino sredstvo informisanja i prozor u svet za sve rudare i građane ovog podneblja.

Foto: Informer

O tome svedoče njegove godine postojanja "minuli rad" bez dana beneficija, što svakako predstavlja neoboriv dokaz njegovog kvaliteta, koji nikada neće moći da mu se ospori ili zaboravi , potvrđuju rudari kojima je to bio informator svega postignutog, njihovih zalaganja, truda i rada i postignutog učinka u toku proizvodnog procesa.

I za to svi bezrezervno s pravom kažu da je ovaj privredni list sa dugom reputacijom postao čitanka srpskog rudarstva, pa tako godine koje "gazi" sigurno zavređuju pažnju i poštovanje.

Kolektiv je svakako naj autentičniji svedok i tumač istorije razvoja borskih rudnika. Ono što mu želim je, da još dugo traje, da zadrži svoju originalnost, koncepciju i prepoznatljivost, a njegova tradicija i vreme trajanja obavezuju ga da i nadalje ostane to što je bio sve ove godine - u svojoj rođendanskoj čestitki navela je Anđelka Atanacković, ministarka privrede u Vladi Srbije.

Foto: Informer

Čestitku povodom obeležavanja 74 .godina postojanja privrednog lista "Kolektiv" koji danas posluje u okviru kineske Kompanije Serbia Zi Đin Copper, zaposlenim poslenicima pisane reči i ostalim radnicima u ovom preduzeću, između ostalih uputili su i Zorana Mihajlović, ministarka za rurarstvo i energetiku u Vladi Srbije , Vladimir Stanković načelnik Borskog privrednog okruga i Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set