• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

15.12.2021

18:25

KROV NA KUĆI URUŠIO SE KAO KULA OD KARATA! Jedina je sreća u teškoj muci porodice, da im nisu NASTRADALA DECA/FOTO/

V.N.

Vesti

KROV NA KUĆI URUŠIO SE KAO KULA OD KARATA! Jedina je sreća u teškoj muci porodice, da im nisu NASTRADALA DECA/FOTO/

Podeli vest

Nakon što se u petak popodne uručio krov u sobi porodice Popov-Pavlov iz Kikinde, za pomoć sedmočlanoj familiji i rešenju krova nad glavom priključilo se JP Pošta Srbije, kikindska lokalna samouprava i Pravoslavna crkvena opština u ovom gradu. U međuvremenu, majka Gordana Pavlov (32) je sa četvoro dece privremeno smeštena kod jedne hraniteljske porodice u selu Iđoš

Jedina sreća u muci koja je snašla ovu porodicu je da niko nije stradao, jer u sobi gde se krov obrušio, kao kula od karata, spavaju trojica dečaka. Na sreću u tom momentu nisu bili u sobi, kaže njihov stric Marinko Popov (44).

-Sve se desilo u petak oko 16 časova. Tokom dana smo primetili da su oba odžaka iskrivljena. Deca i ja spavamo u toj sobi, moje mesto je na odvojenom krevetu. Ušao sam u sobu, pustio muziku, seo na krevet i počeo da jedem. Odjednom je počelo nešto da krcka i da puca. Ogroman tresak se čuo i samo sam prašinu video pred sobom. Krov se urušio. Sedeo sam pod vedrim nebom. Sreća je što deca nisu bila u sobi, jer bi neko stradao. Moj krevet je sa strane u sobi, tako nisam povređen.

Foto: V.N.

 

Odmah sam sa bratom i snajom istčao iz kuće-prepričava Marinko užas koji je zadesio ovu porodicu. Kuća u kojoj Marinko živi sa bratom Omerom (40), snajom Gordanom Pavlov (32) i njihovo četvoro dece građena je od naboja, stara oko 300 godina i nalazi se pored manastira Svete trojice i „Melinog groblja“, a u vlasništvu je Pravoslavne crkvene opštine u Kikindi.

Kuća u ulici Stevana Sinđelića broj 35 je napukla na nekoliko mesta, a porodica živi godinu dana bez struje, koja im je isključena zbog duga od 40 hiljada dinara.

Foto: V.N.

 

- Potpomažemo se agregatom, da možemo bar televiziju da gledamo i uključimo jednu sijalicu. Samo što smo počeli da večeramo, krov se srušio u sobi. Odmah smo decu izvukli u čarapama napolje. Deo kuće se urušio i na ulasku u groblje, kod zvonika, zahvatio i gvozdenu ogradu manastira Svete trojice. Sreća je da niko nije stradao, jer da se sve desilo tokom spavanja, danas neko ne bi bio živ- uzrujano priča Omer Popov i dodaje:

-Živim u ovoj kući 40 godina, tu smo se brat i ja rodili. I deca su nam tu odrasla. U sobi koja se urušila inače spavaju moja tri sina Marko (15), Mateja (13), Marinko (10) i brat Marinko. Ćerka Marina (17) je spavala u kuhinji, a ja sa suprugom Gordanom u prvoj sobi-kaže Omer.

Foto: V.N.

 
Od petka u hraniteljskoj porodici

Zajedno sa bratom Marinkom, Omer obavlja poslove kopanja raka, čišćenja grobova i drugih usluga koje ožalošćeni traže za svoje najmilije na Melinom groblju. Porodica je korisnik socijalne pomoći i dečijeg dodatka. Iako kažu da bi zbog posla želeli da ostanu u kući, završnu reč daće građevinski stručnjaci koji su danas na terenu i utvrđuju sigurnost objekta za život.

-Jedna hraniteljska porodica ustupila nam je privremeni smeštaj u Iđošu, gde se nalazim sa
četvoro dece od petka. Suprug Omer i dever Marinko ostali su u kući, zbog posla-navodi Gordana Pavlov.

Pomoć ubrzo stiže

Za rešavanje problema porodice Popov-Pavlov, odmah se angažovala kikindska lokalna samouprava.

Foto: V.N.

 

-Obavili smo razgovor sa Gordanom i Omerom i saosećamo sa njima, jer je situacija u kojoj su se našli zaista tragična. Najvažnije je da su deca sa majkom privremeno zbrinuta u ovim hladnim danima. Ubrzo ćemo rešiti stambeno pitanje ove porodice, zajedno sa Pravoslavnom crkvenom opštinom i JP Pošte Srbije, koje nam je ponudilo finansijsku pomoć za iznalaženje stambenog pitanja ove porodice.

Odmah smo alarmirali sve naše resurse i građevinski stručnjaci iz Sekrtearijata za urbanizam su već na terenu. Nakon njihove procene, znaćemo da li će kuća biti sanirana ili ćemo porodici naći neki drugi adekvatan smeštaj-rekao je predsednik skupštine Grada Kikinde, Mladen Bogdan.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set