• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

22.12.2021

16:35

REŠENA NAJVEĆA ČAČANSKA MISTERIJA! Evo ko je napravio svinjski parking za bicikliste!

Rina

Vesti

REŠENA NAJVEĆA ČAČANSKA MISTERIJA! Evo ko je napravio svinjski parking za bicikliste!

Podeli vest

Nisu svi bili tako sigurni čemu služi, da li je to umetničko delo, dekoracija ili nešto treće, ali čačanski majstor u spremanju omiljenog srpskog specijaliteta praseta na ražnju je to i otkrio

Vladan Janković na parkingu svog objekta napravio je pravu pometnju postavivši krajnje neobičnu skulpturu za čuvanje bicikli u obliku prasećih rebara i glavudžice.

- Svako ko dođe kod mene u lokal biciklom, mora imati mesto za svoje prevozno sredstvo, kao i oni sa automobilima. Ovo prase u "metalnom izdanju" je nastalo sasvim slučajno, tako što je umetnik bio malo tvrđi u pogodbi prvobitne skulpture labuda, jer nije hteo da spusti cenu, poklonio nam je gratis držač za bicikle u obliku praseta, koji smo mi postavili ispred pečenjare - izjavio je za RINU, vlasnik Vladan Janković.

Foto: Rina

Vladan Janković

Međutim, da vlasniku pečenjare ideja ne nedostaje, to potvrđuje još jedna skulptura labuda koja je zasijala u zlatnoj boji, verovali ili ne, na ventilaciji.

- Provobitna naša ideja bila je da oplemenimo ventilacionu cev koja se nalazi ispred naše pečenjare. Umetnik je po nekim mojim željama uradio ovu skulpturu u obliku rode od starog inventara (kašike, viljuške, noževa) iz stare pečeranje, roda je simbol napretka pa smo se na nju odlučili, a onda smo dobili neverovatan poklon sa početka priče - dodao je Janković.

Foto: Rina

I mnogi će reći da se u Čačku ne zna šta je bolje, da li vruće pečenje ili ovaj jedinstveni dekorativni parking sa prasećom glavudžicom. Poznati čačanski ugostitelj ima i jedinstvenu poruku za sve ljubitelje prasića iz furune.

- Pre svega posvećujem mojim višegodišnjim kupcima, koji obožavaju rebra i samo rebra, pa sam ja napravio prase koje ima poprilično rebara, tako da možemo ovde da složimo jedno pet, šest bicikli u ova praseći držač za bicikle - doda je Janković.

Drago Laban iz Trbušana ne vozi skupe automobile, ali na pečenje u čuvenu pečenjaru u Čačku dolazi biciklom za koju sada ima obezbeđen neobičan parking.

- Do sada sam svoj bicikl parkirao ispred lipe i na raznim mestima ispred pečenjare, a sada je ovaj parking koji je osvanuo ispred pečenjare dobro došoao. Glava od praseta je vrlo zanimljiva i to je prvi znak gde može da se parkira bicikl - rekao je Drago Laban, koji redovno svraća na vruće pečenje.

Mnogi tvrde da je ovo grad u kome se može probati najbolje pečenje, to dokazuje i veliki broj pečenjara, po čemu ga često i nazivaju prase-štase. Tradicija u spremanju nadaleko datira još od pre drugog svetskog rata. Mnogu koji prolaze kroz grad na Moravi ne prođu a da ne omaste brke, bilo to autom ili biciklom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set