• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

15.04.2022

15:21

JEDINSTVENI PRIZORI U ISTOČNOJ SRBIJI! Pogledajte kako srne i košute mirno šetaju među ljudima (FOTO)

Vesna Jović

Vesti

JEDINSTVENI PRIZORI U ISTOČNOJ SRBIJI! Pogledajte kako srne i košute mirno šetaju među ljudima (FOTO)

Podeli vest

Istočna Srbija i Homolje slove za najlepši deo Srbije po svojim prirodnim lepotama. Upravo u ovo vreme, kada krenu da zelene šume, pašnjaci dobijaju svoje boje, predeli u okolini Majdanpeka pružaju sasvim drugu dimenziju i sliku života u odnosu na samo par kilometara sa kojima se žitelji rudarskog Majdanpeka susreću

Pa zato kada se krene put Donjeg Milanovca bilo to regionalnim putem ili alternativnim koji je obrastao bogatom florom i faunom, sve češće se zatiču jednistveni prizori.

Foto: Vesna Jović

Jeleni kako mirno šetaju duž puta, košute, srne, lisice, koje se vrlo često spuštaju i u sam grad Majdanpek u potrazi za hranom. Sve je to deo Nacionalnog parka Đerdap koji ovom delu Srbije pruža ovu vrstu posebnosti. 

Međutim, i meštni okolnih Majdanpečkih sela imaju čime da se pohavale. Posebno oni čija su imanja smeštena po takozvanim "kulmama" u brdskom delu Opštine, daleko od gradske vreve i rudničkih mašina.

Foto: Vesna Jović

Domaćinstvo porodice Matejević je jedno od tih. Smešteno na tromeđi sela Crnajka, Klokočevac i Rudna Glava u mirnom i šumom okruženom predelu.

Foto: Vesna Jović

Životinje im donose mir i spokoj

Ispred ušuškane malene porodične kuće, pored koje se nalazi još uvek stoletna, stara 101 godinu  koja piše svoju istoriju, prostire se poged na prelep pašnjak, na kome upravo sada u proleće ova porodica svakodnevno zatiče stalne posetioce.

Foto: Vesna Jović

Srne, košute, divlje zečeve, lisice ali neretko i poneku duvlju svinju koja iz obližnje šume za sobom vuče svoj mali čopor prasića. Kako i sami kažu naši domaćini, ovo je nesto što se nisačim ne može zameniti.

Mir, spokoj, prirodne lepote, koje u svakom godišnjem dobu znaju da budu lepše i drugačije.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set