• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2022

08:28

LEKARI OTPISALI BEBU, A ONDA SE DESILO ČUDO! Roditelji spas za dete pronašli u ovom SRPSKOM MANASTIRU

printskrin/fejsbuk/manastir tumane

Vesti

LEKARI OTPISALI BEBU, A ONDA SE DESILO ČUDO! Roditelji spas za dete pronašli u ovom SRPSKOM MANASTIRU

Podeli vest

Porodica Miladinović iz Obrenovca spas za svoju prevremeno rođenu ćerkicu pronašli su u manastiru Tumane

Ilija i Verica Miladinović iz Obrenovca dobili su ćerkicu koja se rodila tri meseca ranije, a prema prognozi lekara dete je imalo jako male šanse da preživi. Borba roditelja kreće istog trenutka.

Šest godina se nismo mogli ostvariti kao roditelji, tek nakon drugog dolaska na molitvu za porod u manastiru Tumane supruga ostaje trudna. U 6. mesecu trudnoće rađa nam se ćerkica. Bila je toliko malena da mi je mogla stati na dlan šake, imala je svega 790 gr. Lekari su se borili za njen život. Od njih smo dobijali informacije, da moramo na sve biti spremni i da su šanse da preživi jako male.

Prema njihovim rečima predaja nije bila opcija, već su se odmah uputili u manastir Tumane da mole Svetitelje za spas.

Mi se kao roditelji nismo hteli predati, nismo imali prava na to, već smo došli da molimo tumanske Svetitelje za spas svoje ćerke. U manastiru smo kupili ulje iz kandila i male ikonice sa odeždom Svetog Zosima i Svetog Jakova, odneli u bolnicu i molili lekare da to stave pored nje. Videšvi tugu u nama, osećaj bezizlaznosti, nemoći i molitvu u našim očima oni su jedva nekako to uzeli i stavili iznad nje u inkubatoru. Kući smo se svakog dana molili Svetiteljima da joj sve njene muke prođu. Naša Lucija je imala prvi stepen krvarenja, ekstremno nerazvijena pluća, disanje joj je omogućavao respirator - veštačka pluća. Zatim su krenuli epi napadi, infekcije, tri transfuzije krvi... - pričaju Ilija i Verica.

U posetu manastiru ponovo su otišli kako bi se pomolili za spas ćerkice, a odmah nakon molitve dobili su radosne vesti.

- Kada više nismo imali snage od tuge i boli opet smo krenuli u manastir da se pomolimo za našu ćerkicu. Tu noć smo prespavali u kolima. Suprugi je od stresa prestalo da ističe mleko, ali joj je tokom sna došlo da će joj mleko krenuti. Probudila se i mleko je stvarno krenulo. Pomolili smo se i odmah nazvali bolnicu da se informišemo kako je naša ćerkica. Slava Bogu. dobili smo radosnu vest, da naša Lucija prihvata hranu i da se bori. Međutim ubrzo nam stiže vest da Lucija ima ROP 3 - oštećenje vida – slepilo.

Foto: printskrin/jutjub/manastir tumane

Manastir Tumane

Operacija na dan slave

Operacija očiju urađena je na dan slave, a kako ističu roditelji ove male heroine, u Tumane su odlazili svaki put kada bi joj se stanje pogoršalo.

- Na dan naše krsne slave operišu joj okice. Operacija je uspela. Kako vreme prolazi, kada god dobijemo lošu vest mi odmah dođemo u Tumane. Uz pomoć molitvama Svetom Zosimu i Svetom Jakovu, svakim danom je bilo sve bolje i bolje.

Ipak, iako se stanje vremenom popravljalo, devojčicina pluća nisu mogla samostalno da rade, a onda su se Iliji u snu javili Sveti Zosim i Jakov.

- Napade nije imala, krvarenje se povuklo, infekcije nestale, okice sve bolje, ali pluća nikako da samostalno rade, niti da počne sama da pije mleko na flašicu već se i dalje hrani preko sonde. Živeći sa tim brigama, meni u snu dolaze Sveti Zosim i Jakov, vidim ih kako stoje kod njenog inkubatora, gledaju u mene dok plačem zbog svoje ćerke i čujem glas koji mi se obraća: ''Ne brini, biće ona dobro. Kada god nešto krene po zlu mi smo tu da je zaštitimo'' - ispričali su u svojoj ispovesti na Fejsbuku ovi roditelji.

Nakon toga, prema rečima majke Verice dešava se pravo čudo.

- Lucija se hranila na sondu, lekari su hteli da je puste sa kiseonikom i sondom. Međutim, posle nedelju i po, dve koliko je prošlo od sna, desilo se čudo. Dete se podiglo i počelo da dobija na kilaži, a lekari nisu imali objašnjenje za to, jednostavno su rekli da je čudo - priča Verica.

Beba danas potpuno zdrava

Hrabra devojčica danas je potpuno zdravo dete, a roditelji zahvalni svetiteljima Zosimu i Jakovu planiraju da je krste u manastiru.

- Nakon 117 dana provedenih u bolnici sa raznim dijagnozama,  uz našu veru i bezbroj molitvi, danas Lucija ima 8 meseci i 6 kg. Bez ikakve je dijagnoze, zdrava je bebica . Planiramo da je krstimo u manastiru. Hvala svim Svetiteljima Svetom Zosimu i Svetom Jakovu i manastiru Tumane.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pekicmeki

pre 1 godinu

Ne znam u kom veku žive ljudi koji veruju u čuda. I vi koji ovo objavljujete radite na tome da ovi koji veruju u čuda još više veruju. Prestanite. U najmanju ruku nije lepo to što radite. Po vama treba ugasiti medicinski fakultet, zatvoriti bolnice, i svi da idemo u manastire na iscelenje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set