• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

16.06.2022

13:15

MLADEN SA SUVOBORA IMA RECEPT ZA DUGOVEČNOST! Ovako pravi prirodni lek protiv kamena u bubregu

RINA

Vesti

MLADEN SA SUVOBORA IMA RECEPT ZA DUGOVEČNOST! Ovako pravi prirodni lek protiv kamena u bubregu

Podeli vest

Mladen Tomović buši drvo breze, a zatim iz njega cedi vodu za koju kažu da je najveći neprijatelj za pesak i kamen i bubregu

Dok apoteka nije bilo na svakom ćošku, naši stari spas su tražili ali i pronalazili u lekovima iz prirode. Ako neke od njih pitate odmah će vam reći i da su bili mnogo zdraviji.

Brojni recepti decenijama se prenose sa koleno i koleno, a jedan takav čuva i Mladen Tomović iz sela Koštunići na Suvoboru. On buši drvo breze, a zatim iz njega cedi vodu za koju kažu da je najveći neprijatelj za pesak i kamen i bubregu.

Foto: RINA

Mladen cedi vodu iz drveta breze

- Uzme se zovino drvce, pa se u stablu breze probuši rupa odakle počne voda da kaplje, kao po kap. To se radi samo dvadesetak dana u proleće, jer kako kreće vegetacija, vode u stablu bude sve manje. Za to vreme može da se nakupi do tri litra te vode, ne više - priča Mladen za RINU.

On kaže da su brojni oni koji su se uverili u lekovitost ove vode koja izvire na čudnom mestu. Sladunjavog ukusa veoma je prijatna za piće, ali ipak treba biti umeren. Preporučuje se 1 mala šolja ujutru i jedna uveče, ništa više.

Foto: RINA

Mladen Tomović

- Jedan moj prijatelj iz Beograda koji je bio bubrežni bolesnik, uspeo je da kamen i pesak u tim organima svede na minimum. On me je zamolio da mu tu vodu ponovo skupim i dovezem do prestonice, kako bi pomogao i drugima. Jer zaista pomaže - priča ova domaćin koji je takođe ovu vodu probao i kaže da je izuzetno bistra.

Pored lekovitog svojstva za bubrege, neki ljudi se kunu da pomaže i kod povređenih zglobova. Ko je probao, nije se pokajao. Ovaj prirodni lek odličan je i za imunitet, pa ukoliko se korona virus vrati - zovino drvce u ruke i trk do prve breze, jer možda se rešenje krije baš tu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set