• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

27.08.2022

18:22

VESELI GOSPOJINSKI DANI U VAROŠI NA TISI! Tri dana slavlja za sve u Novom Bečeju (FOTO)

Velikogospojinski dani

Vesti

VESELI GOSPOJINSKI DANI U VAROŠI NA TISI! Tri dana slavlja za sve u Novom Bečeju (FOTO)

Podeli vest

Duni vetre, malo sa banatske strane, krase nas vrline, ne marimo za mane… Tako ljubazni domaćini u Novom Bečeju, godinama unazad, za slavu grada, Veliku Gospojinu, dočekuju svoje goste iz svih krajeva Srbije, ali i iz inostranstva.

Za slavu kao i uvek, tri dana je mera i niko ne sme da napusti domaćine dok ne prođu slavski dani, a onda se još najmanje nedelju dana priča o svemu i svode predivni utisci. 

Foto: Velikogospojinski dani

 

Prvi slavski dan protekao je u maniru, Neka najbolji pobedi, a svi ćemo se lepo družiti i uživati kraj pitome Tise, gde je više od 70 kotlića gotovo u isti mah zanosno zagospodarilo carstvom mirisa i ukusa, originalne alaske čorbe, od sveže ribe, taze upecane iz reke.

Uz umilne mirise, dim i ogromno strpljenje, dok se čorba, po laloški krčkala nekoliko sati,  pevali su Đusi Kovač i prijatelji, sve dok specijalni žiri nije presudio da za najukusniju čorbu bude proglašena ona, koju je skuvala domaća ekipa Alfa 2 iz Novog Bečeja, drugo mesto pripalo je takođe domaćoj ekipi, a treće gostima iz Kikinde, Banatski kulonari.

Foto: Velikogospojinski dani

 

I dok su brojni gosti u Novom Bečeju uživali u konzumiranju riblje čorbe, sa centralne bine zabavljao ih je bend Kal, sa prepoznatljivim zvucima etno roka.

Početak Velikogospojinskih dana obeležilo je i otvaranje tradicionalnog Poljo-festa, Etno bazara, deca su dobila svoju ulicu i uživala u prvim predstavama,, dok je Tisa bila preplavljena čamcima, idiličnim barkama i brodićima.

Foto: Velikogospojinski dani

 

- Očekuju nas velike gužve, posebno u nedelju 28. avgusta, kada u Novom Bečeju nastupaju Aleksandra Prijović i Saša Matić, zato apelujemo na sve one koji dolaze da stignu koji sat ranije - naglasila je PR manifestacije Sanja Veličković, uz napomenu da je rukovodstvo  opštine donelo odluku da ove godine nema naplate parkinga, a sve goste, na prilazima varošice na Tisi, čekaće redari koji će upućivati sve vozače na lokacije gde mogu sigurno ostaviti svoj automobil.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set