• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.R.

11.10.2022

20:41

CENTAR KRAGUJEVCA SAMO ZA PEŠAKE! Nema više saobraćaja na Trgu vojvode Radomira Putnika, AUTOMOBILI NA LEVO KRUG!

N.R.

Vesti

CENTAR KRAGUJEVCA SAMO ZA PEŠAKE! Nema više saobraćaja na Trgu vojvode Radomira Putnika, AUTOMOBILI NA LEVO KRUG!

Podeli vest

Trg vojvode Radomira Putnika u Kragujevcu zatvoren je za saobraćaj, a zatvoreni su kolovozi u celom krugu trga

Priprema se postavljanje zaštitne ograde nakon čega će gradilište biti osigurano i zaštićeno od prolaska i vozila i pešaka. Režim saobraćaja je izmenjen, tako da umesto sada zatvorenom "prečicom" preko trga, vozila moraju da kruže ulicama Nikole Pašića, Đinđićevom i Save Kovačevića kako bi od "Bezistana" stigli do Glavne pošte.

Foto: N.R.

 

Rekonstrukcija Trga Vojvode Radomira Putnika u centru Kragujevca počela je 3. oktobra. Planom rekonstrukcije pored ukidanja saobraćaja ispred zgrade Suda i transformacije parking mesta u pešačku zonu, predviđeno je povezivanje novoformiranog trga i postojeće pešačke zone u centru grada u jednu celinu.

Foto: N.R.

 

Uz proširenje zone spomenika, biće formirane dve kružne parterne fontane u osnovi trga, prečnika 35 metara, kao i izgradnja dve linijske fontane sa ambijentalnom rasvetom na prostoru između zgrada Moskva i Zlatna ruža.

Foto: N.R.

 

Radove izvode firme Alex E&C doo Beograd i Vostok investments doo Subotica, a vrednost je  322.139.100 dinara. Novac za projekat  „Rekonstrukcija Trga Vojvode Radomira Putnika i dela pešačke zone sa potrebnom infrastrukturom“ planiran je Odlukom o budžetu grada Kragujevca za 2022. godinu u iznosu 300.000.000 dinara sa PDV-om i Finansijskim planom za 2023. godinu u iznosu od 94.354.903,20 dinara sa PDV-om. N.R.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set