• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/srbijadanas

12.11.2022

15:47

PAŽNJA, CRNI PANTER UOČEN KOD BANJE JUNAKOVIĆ?! Opština Apatin izdala hitno upozorenje: NE IDITE U ŠUMU (VIDEO)

printscreen

Vesti

PAŽNJA, CRNI PANTER UOČEN KOD BANJE JUNAKOVIĆ?! Opština Apatin izdala hitno upozorenje: NE IDITE U ŠUMU (VIDEO)

Podeli vest

Vest da je u okolini Sonte, sela u ataru Apatina, viđena divlja zverka, panter, odnosno leopard crnog krzna, uznemirila je javnost u Srbiji, a žitelji tog mesta ali i okoline su na oprezu

Iako su mnogi pomislili čak i da je ovo neslana šala, sada se pojavio video snimak na kom se vidi velika crna životinja, nalink panteru, kako lagano hoda.

Snimak, koji nam je poslao čitalac, navodno je nastao u Banji Junaković u Apatinu, a kako čitalac tvrdi, na njemu je upravo panter od kog strahuje Apatin ali i okolina ovog mesta.

Životinja na trenutak zastaje, pogleda u pravcu meštana a potom nastavlja dalje.

Hitno upozorenje Vojvodinašuma 

Inače, iz JP "Vojvodina šume" izdali su obaveštenje kojim upozoravaju na ovu opasnu životinju, a verodostojnost ove informacije nam je potvrđena iz ovog javnog preduzeća.

U njihovom obaveštenju piše sledeće:

- Javno preduzeće "Vojvodinašume" Petrovaradin, ogranak preduzeća ŠG "Sombor", Šumska uprava "Apatin" obaveštava sve sugrađane da je uočen crni panter (leopard) u atarima Opštine Apatin. Predator je izuzetno opasan i ovim putem apelujemo na građane da vode računa za sebe i svoje najbliže. Ukoliko neko uoči crnog pantera, potrebno je odmah obavestiti nadležnu policijsku stanicu - piše.

Milan Mirić-Miki, vlasnik zoološkog vrta „Zoo Miki“, prvog privatnog zoološkog vrta i u nekadašnjoj Jugoslaviji, ujedno i saradnik Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, rekao je ranije da o postojanju ove zveri kod nas nema ranijih svedočenja.

- Ukoliko se u ovom slučaju radi o crnom panteru za kojim je prošle zime postojala potraga u okolini mađarskog Kečkemeta, a koji je po mojim, doduše nezvaničnim, informacijama zapravo pobegao iz zatočeništva u Austriji, sve je moguće.

Opština Apatin:Ne idite u šumu! 

Obaveštavaju se građani da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, danas uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Mole se građani da ne idu do daljnjeg u tom i u pravcu Prigrevačke šume jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji. U hvatanju i lociranju crnog pantera, trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić - navodi se u saopštenju Opštine Apatin.

Naime, mada se radi o životinji koja ne postoji u slobodi na našim prostorima, njena prilagodljivost bi joj omogućila i duže preživljavanje, pogotovo ukoliko ima izvor hrane. A to je ono što guste šume Podunavlja, uz sigurno sklonište, mogu da pruže ovakvoj vrsti predatora - kaže Mirić, koji ujedno tvrdi da ovakva zver ne bi predstavljala neku veliku opasnost po ljude.

- U slučaju susreta sa ljudima leopard, koji je jedna od najmanjih divljih mačaka, sam bi pobegao, a pre toga bi se svakako potrudio da ga niko ni ne vidi - kaže Milan Mirić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 1 godinu

Само стрпљиво!Чим се Председник врне ће га ухвати!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Višnja iz Gračaca je popadija i blogerka! Evo kako izgleda priprema za najradosniji praznik Vaskrs u porodičnoj kući Kostića!
Društvo

Višnja iz Gračaca je popadija i blogerka! Evo kako izgleda priprema za najradosniji praznik Vaskrs u porodičnoj kući Kostića!

Višnja Kostić iz Gračaca kod Vrnjačke Banje je majka četvoro dece, profesorka srpske književnosti i jezika i popadija! Uloga popadije u jednoj parohiji nije mala. Osim što što vodi računa da porodica sa četvoro dece živi u skladu sa tradicijom i pravoslavnim običajima, svom suprugu svešteniku Milanu Kostiću, pomaže u crkvenim poslovima i humanitarnom radu, a u tom cilju koristi društvene mreže...

03.05.2024

14:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set