• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.12.2022

14:03

LANSIRAN NAJVEĆI MEDIJSKI PROJEKAT O TURIZMU U SRBIJI! Nagrađeni Vučić, Dačić, Đoković…

Informer

Vesti

LANSIRAN NAJVEĆI MEDIJSKI PROJEKAT O TURIZMU U SRBIJI! Nagrađeni Vučić, Dačić, Đoković…

Podeli vest

“Projekat "Srbija"od nacionalnog značaja je, budući da ima jedinstven i važan cilj, a to je da turistička sezona u Srbiji traje cele godine - 12 meseci, i meni je zaista čast što u domenu mog posla kroz diplomatiju promovišem turističku ponudu naše prelepe zemlje. Moramo da uradimo mnogo više u promovisanju, jer imamo najveće bogatstvo, a to je Srbija. Prošao sam ceo svet, nigde nema lepše zemlje od Srbije. Ono što Srbiju razlikuje od drugih jeste gostoprimstvo, toplina, druželjubivost. Oni u svetu ne znaju šta je to. Zato, ko god hoće da nauči šta znači život sa dobrim ljudima, neka dođe u Srbiju!” Izjavio je potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

U ponedeljak je u hotelu Hajat održano svečano predstavljanje najvećeg medijskog projekta u poslednje 3 decenije, koji obuhvata objedinjenu tuističku ponudu Srbije. Udruženje “321 Srbija” plasiralo je planove za narednih deset godina, a najveći cilj je da Srbija u što kraćem roku bude broj jedan na top listi deset najpoželjnijih turističkih destinacija u Evropi.

Foto: Informer

Događaju je prisustvovao veliki broj diplomata, gradonačelnika gradova, javnih ličnosti i predstavnika Vlade Republike Srbije I drugih državnih institucija. U toku večeri dodeljena su i začajna priznanja za osam pažljivo odabranih ličnosti koje su u najvećoj meri pomerili granice u promociji Srbije u svetu i domaćeg turizma uopšte.

Priznanje za najveći doprinos razvoju srpskog turizma i boljeg imidža Srbije u svetu dobio je predsednik Aleksandar Vučić koji zbog novonastalih okolnosti nije mogao lično da primi odličje, pa će mu isto biti uručeno u toku nedelje u predsedništvu Srbije. Za najveći doprinos boljim dilomatskim odnosima Srbije sa svetom, odlikovan je prvi podpredsednik Vlade i ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić.

Foto: Informer

U svom obraćanju prisutnima ministar Dačić izjavio je da je projekat 321 Srbija od nacionalnog značaja i da svi treba da se uključe u realizaciju promocije srskog turizma u svetu.

Odmah nakon događaja, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, postavio je objavu u kojoj kaže: “Projekat “321 Srbija” je od nacionalnog značaja budući da ima jedinstven i važan cilj, a to je da turistička sezona u Srbiji traje cele godine – 12 meseci i meni je zaista čast što, u domenu mog posla, kroz diplomatiju promovišem turističku ponudu naše prelepe zemlje.”

Foto: Informer

Priznanje Udruženja “321 Srbija” dobio je i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež za veliki doprinos razvoju malih proizvođača autentičnih srpskih proizvoda, a priznanje za razvoj i implementaciju turističkih projekata dobio je i Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije. U njegovo ime, ovo priznanje preuzela je pomoćnica ministra za turizam i omladinu Dunja Đenić.

Foto: Informer

Priznanje za doprinos razvoju banjskog turizma u Srbiji uručeno je predsedniku opštine Vrnjačka banja Bobanu Đuroviću, koji je uspeo da za deset godina gotovo izmeni lice naše najstarije banje i plasira je na mesto broj jedan u regionu, dok je priznanje za razvoj turizma u Nišu i niškom okrugu dodeljeno gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski.

Za najboljeg ambasadora Srbije u svetu proglašen je Novak Đoković, čije priznanje ovog udruženja su preuzeli Noletovi roditelji Srđan i Dijana Đoković. Srđan Đoković održao je emotivan govor u sali što su prisutni ispratili ogromnih aplauzom.

Foto: Informer

Leontina Vukomanović nagrađena je priznanjem za očuvanje i promociju srpske muzike u svetu.

U drugom delu večeri direktor SP Resort Stara Planina Goran Karadžić podelio je dva nagradna vaučera za šampiona među srpskim hotelskim kapacitetima ovog tipa.

Foto: Informer

Novogodišnje putovanje u Grčku Rapsody Travela osvojila je Maja Volk, a podeljeni su vaučeri i hotela Olimp, koji već 22 godine predstavlja najbolji hotelski kompleks na Zlatiboru.

Na kraju večeri, pevačica Martina Vrbos uspela je da razgali goste pesmom Pukni zoro, pa su ministar Dačić i Srđan Đoković pevali u glas.

Foto: Informer

Ovo je bio početak jednog od najvećih projekata koji su formirani u Srbiji a povezuju medije i turizam, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Turističke organizacije Srbije, kao i resornog Ministarstva za turizam i omladinu.

Foto: Informer

Događaju je prisutvovao i veliki broj javnih ličnosti, glumaca, muzičara, sportista i televizijskih lica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set