• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

05.02.2023

09:40

AUTOMOBILI OSTALI ZAVEJANI KOD SJENICE, EVAKUACIJA PUTNIKA TRAJALA SATIMA! Kolaps na deonicama preko Duge Poljane i Odvraćenice (FOTO, VIDEO)

RINA

Vesti

AUTOMOBILI OSTALI ZAVEJANI KOD SJENICE, EVAKUACIJA PUTNIKA TRAJALA SATIMA! Kolaps na deonicama preko Duge Poljane i Odvraćenice (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Oko deset putničkih automobila ostalo je zavejano na putu Sjenica - Novi Pazar, a evakuacija putnika trajala je nekoliko sati. Ova deonica preko Duge Poljane je i dalje potpuno neprohodna i zabranjena za saobraćaj

- U snegu je ostalo zaglavljenо preko 10 ljudi. Svi su zajedno evakuisani i na bezbednom su. Ovo je jedna od najopasnijih deonica i zato se strogo apeluje na vozače da ne kreću na put dok traju ovakvi vremenski uslovi. Duva veoma jak vetar koji pravi smetove visoke nekoliko metara i otežava posao putarima. Čim se udari vetra umanje i vremenski uslovi dozvole, kreće se u raščišćavanje puta - rekao je za RINU Senko Ibrović iz preduzeća "Novi Pazar put".

Foto: RINA

Usled snežne mećavе jako teška situacija je i na planinskim putnim pravcima na teritorije opštine Ivanjica. Deonica Preko Brdo - Odvraćenica je i dalje zavejana i neprohodna.

- Od sinoć je neprohodan i put Močioci - Jasenovo, koji spaja Ivanjicu sa Novom Varoši. Tokom dana na tu deonicu se šalje utovarivač kako bi se osposobio putni pravac, dok se na Odvraćenici još nije počelo sa čišćenjem jer i dalje duva jak vetar i nemoguće se izboriti sa ogromnim snežnim nanosima - izjavio je Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica. 

Veoma teška noć je i iza putara u Zlatiborskom okrugu koji su sate i sate proveli na terenu, održavajući glavnu magistralu ka Crnoj Gori prohodnom.

- Kamioni i teška mehanizacija se tokom noći nisu gasili. Uspeli smo sa se izborimo sa snežnom mećavom i u svakom trenutku putevi prvog prioriteta su bili prohodni. Na terenu je bilo oko dvadesetak vozila, grejderi, utovarivači, buldožeri i traktori. Snežne padavine su sada stale i pristupilo se čišćenju puteva drugog i trećeg prioriteta - naglasio je Alen Mušanović iz AD Putevi Užice. 

Foto: RINA

Mehanizacija je tokom noći bila sve vreme angažovana i na teritoriji grada Čačka, svi putevi su prohodni i nema zavejanih sela i domaćinstava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Miško objavio prepisku sa gazdom PAO! Ako hoćeš da budeš najjači, dovedi njega! (FOTO)
Košarka

Miško objavio prepisku sa gazdom PAO! Ako hoćeš da budeš najjači, dovedi njega! (FOTO)

Srpski košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović na društvenoj mreži "Iks" objavio je prepisku sa gazdom Panatinaikosa Dimitrisom Janakopulosom koja se dogodila još u martu prošle godine! Na fotografiji koju je u javnost pustio vlasnik Beobasketa vidi se kako kontroverznom čelniku grčkog velikana predlaže da dovede Ergina Atamana, koji je u tom trenutku bio trener Anadolu Efesa.

29.05.2024

18:25

Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!
Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!

Bombe korišćene u izraelskom vazdušnom udaru koji je u nedelju uzrokovao veliki požar u području sa šatorima za raseljene Palestince u Rafi, kad je stradalo najmanje 45 ljudi, napravljene su u Sjedinjenim Američkim Državama, piše “Njujork tajms”. List se poziva na vizuelne dokaze koje su pregledali njihovi i stručnjaci za oružje.

29.05.2024

13:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set