• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.I.

08.02.2023

11:33

"MLADIM DEVOJKAMA NIJE MESTO UZ..." Mnogi se čude Ivaninom hobiju, a ova Bajninobaštanka ostvarila je svoj san i pokazala veliko srce (FOTO)

printscreen

Vesti

"MLADIM DEVOJKAMA NIJE MESTO UZ..." Mnogi se čude Ivaninom hobiju, a ova Bajninobaštanka ostvarila je svoj san i pokazala veliko srce (FOTO)

Podeli vest

Šesnaestogodišnja Bajinobaštanka, Ivana Leontijević, spojila je interesovanja prema auto - trkama i fotografiji, a kroz prvu samostalnu izložbu predstavila je svoje umeće i pokazala humanost.

Pred posetiocima humanitarne, a prve samostalne izložbe Gimnazijalke Ivane Leontijević (16) iz Bajine Bašte pod nazivom "Brzina fokusa", izložen je spoj ljubavi prema dva interesovanja - automobilizmu i fotografiji.

Na njenoj izložbi predstavljene su 32 fotografije sa automobiliskih trka nacionalnog i svetskog šampionata. Iako je veoma mlada već duži niz godina zaintresovana je za sportske fotografije, koje njenim trudom nastaju na automobilskim trkama širom Srbije.

Ljubav prema ovom sportu gaji još od malena kada je sa roditeljima posećavala trke u okolini Bajine Bašte.

- Obzirom na to da je Bajina Bašta grad pun trkača, automobila i trka, okolina je učinila svoje i bila veoma bitan faktor i savršena podloga da budem tu gde jesam i da imam najlepši hobi - rekla je Ivana, koja se takođe trenutno interesuje za sportsko novinarstvo i rado piše kraće tekstove i reportaže.

Ljudima njen hobi pomalo čudan

Kako ona ističe, celo njeno okružnje, porodica, drugari, profesori, lepo su prihvatili nju i njen hobi i svesrdno pružili podršku.

Svakodnevno se susreće i sa ljudima kojima je sve to pomalo čudno i na prvi pogled ne prihvataju njen način izražaja.

- Među ljudima još uvek vlada taj stereotip da mladim devojkama baš nije mesto uz auta, brzu vožnju i trke. Ja se baš ne bih složila sa tim, jer smatram da su žene podjednako dobre u toj sferi isto kao muškarci. Posebno me raduje to što se iz godine u godinu povećava broj žena u automobilizmu, bilo to na stazi ili van nje - dodaje Ivana.

Izložba za mladog Luku

Nakon ogromnog truda i obilaska brojnih auto - trka širom Srbije, Ivana je odlučila da na početku svoje karijere napravi jedan veliki korak i ujedno ostvari svoju najveću želju do sada - da napravi prvu izložbu svojih fotografija.

Kao podrška u tom koraku bili su joj roditelji i drugari, a izložba se održava do 12. februara.

- Svečanom otvaranju izložbe je prisustovao veliki broj ljudi, što je rezultiralo do sada najposećeniju izložbu i događaj u ovoj galeriji. Izložene su 32 fotografije i sve su na licitaciji do devetog februara, kako bi se odmah posle izložbe poslale na kućne adrese ili lično preuzele. Nakon održanog govora, gosti su imali priliku da se oprobaju na trkačkom simulatoru, vozeći popularnu stazu shakedown - a WRC Hrvatske - objašnjava Leontijevićeva.

Posebna čar i motivacija građanima da dođu na izložbu jeste njen humanitarni karakter.

Na ulasku u samu galeriju postavljena je kutija za prikupljanje novca za lečenje mladog sugrađanina Luke Jokića, a takođe i novac od prodatih fotografija biće uplaćen za njegovo lečenje.

Za sve koji nisu u prilici da posete izložbu, a žele da učestvuju i kupe neku od fotografija to mogu učiniti onlajn, preko instagram stranice gde su sve informacije za učešće.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set