• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevnikjuga.rs

24.03.2023

14:51

OVOJ DEVOJČICI JE POTREBNA NAŠA POMOĆ! Lorena Dimitrijević iz Leskovca boluje od cerebralne paralize I MORA NA REHABILITACIJU

dnevnikjuga.rs

Vesti

OVOJ DEVOJČICI JE POTREBNA NAŠA POMOĆ! Lorena Dimitrijević iz Leskovca boluje od cerebralne paralize I MORA NA REHABILITACIJU

Podeli vest

Lorena Dimitrijević iz Leskovca rođena 1.februara 2019.godine je drugo dete iz druge kontrolisane trudnoće.

Rođena je sa obimom glave 33 što se vodi kao manji obim. U trećem mesecu roditelji primećuju da se zadnji deo glave ne razvija kako treba gde nakon pregleda dobijaju uput za Tiršovu.

U Tiršovoj je vode od trećeg do osmog meseca kao mikrocefalija gde su nakon toga lekari tražili da se uradi skener glave.

Skener glave je pokazao da se zadnja fontanela zatvara i da je potrebno uraditi operaciju nakon čega je uspostavljena kraniostenoza, a poništena mikrocefalija.

Lorena je nakon operacije nastavila vežbe u Tiršovoj i specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu. Roditelji su poslali genetiku u Ljubljanu i čekaju rezultate.

Loreni su potrebna novčana sredstva za rehabilitaciju, smeštaj i putne troškove koje nažalost roditelji nisu u mogućnosti sami da isprate.

Da Lorena stane na svoje noge i izgovori prve reči!

Slanjem SMS poruke 117 na 3800


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set