• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina.rs

29.03.2023

19:46

OVAJ GRAD JE POSTAO FENOMENALNA TURISTIČKA DESTINACIJA! U okolnim selima sve više naroda, urbanizacija u EKSPANZIJI (FOTO)

Vesti

OVAJ GRAD JE POSTAO FENOMENALNA TURISTIČKA DESTINACIJA! U okolnim selima sve više naroda, urbanizacija u EKSPANZIJI (FOTO)

Podeli vest

Opština Ljubovija postala je top turistička destinacija za samo nekoliko godina, a njena sela sve su punija.

Epidemija korona virusa u fokus je stavila pojedine opštine, koje su tokom teških meseci i zatvorenih granica bile među najposećenijim lokacijama u Srbiji.

Takav primer je i Ljubovija, smeštena na obalama Drine i domaćin najstarije regate u regionu. Tokom poslednjih nekoliko godina, ovo mesto postaje sve prepoznatljivije na turističkoj mapi naše zemlje i kao da doživljava svoj novi procvat. Uz razvoj turističke, radi se i na unapređenju celokupne putne infrastrukture, ali i na kompletnoj rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

- Ljubovija je u ovom trenutku jedno od najvećih gradilišta u Srbiji. Ovo radimo sa ciljem da poboljšamo infrastrukturu, na prvom mestu putnu, kako bi mogli i dalje da razvijamo dve osnovne privredne grane kod nas, a to su turizam i poljoprivreda. Na ovaj način pokušavamo da vratimo bar nekoga od svih onih ljudi koji su ranijih godina odlazili iz Ljubovije. Sredstva za izgradnju najvećim delom su obezbeđena iz budžeta Opštine LJubovija, a ostalo sufinansiraju Republika Srbija i Evropska unija - kaže predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Foto: rina.rs

Osim ključnih saobrćajnica, radi se i na rekonstrukciji lokalnih nekategorisanih puteva, pa su novi asflat dobila sela Caparić, Leović, Markovići u Donjoj Ljubovići, Sarići, Uzovnici i Alin grm - Šarampov, a u narednom periodu očekuje se asfaltiranje još oko dvadeset kilometara takođe lokalnih, seoskih puteva.

- Prioritet je da dodatno poboljšamo život naših građana, naročito onih koji su odlučili da ostanu u selima i bave se poljoprivredom. Cilj nam je da tu bude što više mladih ljudi, koji će formirati svoje porodice i posao. Zato je važno da im obezbedimo sve neophodne ulove, kako bi život bio bolji i lakši. Osim ulaganja u putnu infrastrukturu na seoskom području, pri završetku su i radovi na rekonstrukciji osnovne škole u Gornjoj Ljuboviđi, projekat unapređenja energetske efikasnosti finansira Ministarstvo rudarstva i energetike, a vrednost investicije je 15 miliona dinara - ističe Jovanović.

Radovi se privode kraju i u lokalnoj predškolskoj ustanovi, gde je projektom predviđeno proširenje ustanove, rekonstrukcija, kao i širenje kuhinje i nabavka novih kuhinjskih aparata.

U toku je i druga faza radova na regulaciji reke Ljubovije, od kružnog toka do ušća. Predstavnici Opštine obišli su i naselje Kolonija u Uzovnici gde je završena izgradnja 9 kuća sa 14 stambenih jedinica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set