• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

05.04.2023

22:00

OBEĆALI NAM OTOPLJENJE, ALI... Iznenadio nas rekordni aprilski sneg, a nova opasnost preti i to već sutra ujutru

Pixabay

Vesti

OBEĆALI NAM OTOPLJENJE, ALI... Iznenadio nas rekordni aprilski sneg, a nova opasnost preti i to već sutra ujutru

Podeli vest

Iako su padavine prestale, vreme je i dalje nalik zimskom, ali dobra vest je da već od sutra sledi postepeno otopljenje, ali se u četvrtak ujutro očekuje nova opasnost, a to je pojava mraza.

Snažan ciklon koji se Srbiji doneo veoma obilni sneg, a istoku Srbije i obilnu kišu, oslabio je i odmakao se sa juga Balkana ka istoku poluostrva. Padavine u Srbije su jutros prestale, pa je tokom većeg dela dana u većini predela uglavnom suvo.

Najobilniji sneg pao je na Kopaoniku i u Beogradu i to čak 30 cm, dok je na istoku Srbije palo i preko 50 mm kiše po kvadratnom metru.

Suvo se zadržalo uglavnom na severu Vojvodine

U većem delu Srbije do kraja dana i večeri očekuje se suvo, tek ponegde sa vrlo slabim padavinama.

U četvrtak ujutro u većem delu Srbije očekuje se pojava slabog mraza, pa će to biti dodatna opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture, nakon obilnog snega i zimskih dnevnih temperatura. U većini predela minimalna jutarnja temperatura biće oko ili koji stepen ispod nule, na jugu Srbije i do -3°C, a pojava jačeg mraza biće umanjena zahvaljujući oblačnosti i smanjenom izračivanju. odnosno hlađenju. Mraz se zasigurno ne očekuje na istoku Srbije, uz temperature do 3°C.

U četvrtak ujutro primeniti adekvatnu mere zaštite

Zbog opasnosti od mraza, u jutarnjim časovima provejavanje slabog snega očekuje se ponegde u centralnim predelima Srbije.

Tokom dana u svim predelima Srbije biće promenljivo oblačno i malo toplije u odnosu na prethodne dane, ali i dalje veoma hladno za ovo doba godine.

Na istoku Srbije veoma jak

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, ina istoku daleko jači. Maksimalna temperatura biće od 5 do 10°C, a u Beogradu se nakon jutarnjih 0°C, tokom dana očekuje 6°C.

U petak promenljivo oblačno, na severu sa slabom kišom. Maksimalna temperatura u petak biće od 6 do 12°C, u Beogradu do 8°C.

Za vikend u Srbiji se očekuje umereno do pretežno oblačno sa kišom, na planinama sa snegom. Maksimalna temperatura biće od 8°C na severozapadu do 16°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu od 10 do 12°C.

Početkom sledeće sedmice i dalje kišovito, uglavnom u južnim i centralnim predelima, dok će na severu biti suvo. Maksimalna temperatura biće slična kao tokom vikenda, ali će toplije biti na severu, a hladnije na jugu i na zapadu Srbije. Na planinama se očekuje sneg.

Foto: Toppress

Sneg okovao delove Srbije...

Sredinom sledeće sedmice očekuje se stabilizacija vremena, a maksimalna temperatura biće u većini predela oko 15°C.

Dakle, narednih dana snežni pokrivač u nižim predelima i u gradovima će se potpuno otopiti, dok se na višim planinama zbog povremenog snega očekuje održavanje postojećeg pokirvača. Kada je reč o višim planinama, snežnog pokrivača biće zasigurno do kraja aprila.

Nakon veoma obilnih padavina i naglog rasta nivoa manjih tokova, narednih dana očekuje se smanjenje vodostaja na ovim tokovima, a blago povećanje na većim tokovima poput Dunava i Save, ali bez kritičnih vrednosti i bez opasnosti od poplava.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Kada rejting SNS para nebo, tajkunski mediji ne objavljuju rezultate opozicionih istraživanja!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Kada rejting SNS para nebo, tajkunski mediji ne objavljuju rezultate opozicionih istraživanja!

Pre 10 dana -18.05.2024. godine, na društvene mreže sam postavio svoje predviđanje rezultata izbora u Beogradu koje glasi: „Agencija za istraživanje javnog mnjenja u mojoj glavi, predviđa sledeće rezultate izbora za Skupštinu Grada Beograda (110 odbornika): 1."Aleksandar Vučić-Beograd sutra" - 71 odbornik; 2. Savo Manojlović - 19 odbornika; 3. Biram borbu - 14 odbornika; 4. Nestorović - 6 odbornika. Proglašeno je 14 lista. Samo 4 liste će preći cenzus“. Imam 35 godina iskustva u politici, i uglavnom tačno mogu da predvidim rezultate izbora. Promašio sam 2022. godine, kada me je iznenadio faktor „početak rata u Ukrajini“ koji je uzrokovao porast rejtinga stranaka koje su igrale na „rusku kartu“.

28.05.2024

11:00

Vesić se sastao sa Karniserom
Društvo

Vesić se sastao sa Karniserom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić održao je sastanak sa gospodinom Injaki Karniserom (Iñaqui Carnicero), generalnim sekretarom za urbanu agendu, stanovanje i arhitekturu u Ministarstvu saobraćaja, mobilnosti i urbane agende Kraljevine Španije i ambasadorom Kraljevine Španije NJE Huanom Hoze Sans Aparisiom.

28.05.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set