• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kocić

20.04.2023

22:41

JELENA I MILAN POSLE DUGE BORBE ZA POTOMSTVO DOBILI BLIZNAKINJE: Veru i Anu donela nam je jaka volja i vera u Gospoda! (FOTO)

D.K.

Vesti

JELENA I MILAN POSLE DUGE BORBE ZA POTOMSTVO DOBILI BLIZNAKINJE: Veru i Anu donela nam je jaka volja i vera u Gospoda! (FOTO)

Podeli vest

Jelena i Milan Zlatanović iz Niša, posle duge borbe za potomstvo, dobili su bliznakinje Veru i Anu zahvaljujući jakoj veri i volji, ali i niškoj opštini koja im je omogućila da vantelesnom oplodnjom ostvare svoj san.

Jelena kaže da su im borba i molitva pomogle da istraju. 

- Dugo smo se borili za potomstvo, borba je bila neprestana, ali nikada nismo odustali i uvek smo verovali da ćemo postati roditelji. Parovima koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji poručujemo da moraju da imaju jaku volju i veru, veru u Gospoda - rekla je je Nišlijka Jelena Zlatanović, koja je pre 20 meseci sa suprugom Milanom dobila bliznakinje Veru i Anu.

Presrećni roditelji istakli su da je trenutak kada su saznali da čekaju bliznakinje bio neverovatan.

Foto: D.K.

Ponosni roditelji, Jelena i Milan Zlatanović

- Saznali smo to na Božić i našoj sreći nije bilo kraja. Posle te divne vesti usledila je nova borba - devet meseci ležanja i jaka terapija, ali uspeli smo. Najbitnije je da se sve završilo našom duplom srećom. Puno nam je značila podrška prijatelja i rodbine. Jaka volja i želja su nas održali i molitva Presvetoj Bogordici i Svetoj Petki. Devojčice su po njima dobile imena - objasnila je Jelena.

Prema njenim rečima, bliznakinje su rođene u bolnici u Skoplju u kojoj je i urađena vantelesna oplodnja.

- Imali smo preporuke za kliniku u Novom Sadu, ali smo se ipak odlučili da bolnicu u Skoplju, jer je moja majka iz Makedonije i tamo imamo rođake. Devojčice imaju upisano Skoplje kao mesto rođenja, ali su srpske državljanke - izjavila je Jelena.

Otac bliznakinja Milan Zlatanović je kazao da je neverovatan osećaj biti roditelj dve devojčice.

Foto: D.K.

Vera i Ana

- Izuzetno je zahtevno čuvati bliznakinje, ali je i neverovatno lepo. Uživamo u svakom trenutku koji provodimo sa njima. Nismo razmišljali o dodatnom proširenju porodice, jer imamo dosta godina i supruga i ja, ali videćemo - rekao je Milan.

Predsednik niške Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić izjavio da je ta opština posredstvom svog fonda Sveta Petka do sada pomogla sa po 200.000 dinara odlazak na vantelesnu oplodnju 204 para.

- Za poslednje dve i po godine rođeno je šest beba među kojima su i Vera i Ana. Od ukupno 204 vantelesnih oplodnji rođeno je 17 beba. Svake godine obezbeđuju se sredstva za 20 parova, ali i ukoliko se prijavi veći broj parova to nije problem, novac se i za njih obezbedi. Prošla godina bila je rekordna pošto se za pomoć prijavio 21 par - izjavio je Kocić.

Foto: D.K.

 

On je kazao da je se za odobravanje pomoći supružnici ne uslovljavaju godinama koje imaju, ili brojem do sada obavljenih vantelesnih oplodnji, kao ni time gde će otići na vantelesnu oplodnju.

Profesor dr Žarko Ranković, predsednik komisije koja odobrava isplatu pomoći iz fonda Sveta Petka istakao je da su do sada pomoć mogli da dobiju bračni parovi i parovi koji žive u vanbračnoj zajedinici, a da će naredne godine moći da je dobiju i pojedinci za dobijanje ženskih jajnih ćelija ili muških polnih ćelija.

Ranković je podsetio da se ovogodišnji javni poziv parovima za dodelu pomoći za vantelesnu oplodnju sutra završava, a novi će biti raspisan krajem marta naredne godine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set