• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

04.05.2023

23:28

HILJADE NIŠLIJA TUGOVALO ZA UBIJENOM DECOM IZ RIBNIKARA! Sistem moralnih vrednosti iz temelja mora da se menja

D.K.

Vesti

HILJADE NIŠLIJA TUGOVALO ZA UBIJENOM DECOM IZ RIBNIKARA! Sistem moralnih vrednosti iz temelja mora da se menja

Podeli vest

Više hiljada građana Niša okupilo se večeras na Trgu kralja Milana kako bi odali počast učenicima i čuvaru Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu

Građani su u potpunoj tišini, mnogi plakajući, palili sveće pored jednog od ulaza u podzemni prolaz i ostavljali cveće i igračke. 

Okupljeni su kazali da su i dalje u šoku nakon jučerašnjeg stravičnog događaja i ubistva osmoro učenika i čuvara. 

Nišlijka Slađana Popović kazala je da uzroke nasilja u školama, ali i na ulici, sa kojima se svakodnevno susrećemo treba tražiti u porodici i kućnom vaspitanju. 

Foto: D.K.

 

- Mislim da mnogo grešimo u tom kućnom vaspitanju, jer je u današnje vreme deci mnogo dozvoljeno. Dopušteno im je apsolutno sve. Mi smo takođe bili deca, ali smo stajali mirno i slušali šta nam kažu učiteljice, nastavnice i profesorke. Roditelji i porodica su najbitniji za vaspitanje, a onda nastavnici i profesori- rekla je Popović. 

Nišlija Miroslav Stojanović kazao je da se nasilju u školama može stati na put oštrijim kaznama za nasilnike i za roditelje. 

- Sada za svaku sitnicu roditelji prijavljuju nastavnike i profesore. Ne smeju prosvetni radnici decu da mrko pogledaju, ali kamoli da viknu na njih kada rade nešto što ne treba. Ranije su se i u porodicama i u školi drugačije deca vaspitavala, pa nikome ništa nije falilo.  Naprotiv, nije bilo ovakvog nasilja, deca su izrastala u bolje ljude. Sada kopiramo neke zapdne norme i zapadne zakone. Vidimo da to ne daje rezultate, a ponovo se na tome istrajava - rekao je Stojanović. 

Nišlijka Nataša Anđelković kazala je da smatra da su tragediji na Vračaru najviše "kumovali" roditelji. 

- Mislim da su roditelji najviše zakazali. Suviše malo vremena provode sa svojom decom. Deca moraju da se prate, da se vodi računa o njima. Roditelji moraju da znaju šta rade, sa kim provode vreme, šta gledaju na telefonu ili računaru - naglasila je Anđelković. 

Foto: D.K.

 

Ona je kazala da naš sistem moralnih vrednosti mora da se menja iz temelja.

- Kompletno društvo mora da se promeni. Svi snosimo deo krivice zato što nismo sprečili svo ovo nasilje koje nam se dešava. Jučerašnje ubistvo u školi na Vračaru je vrhunac, ja se nadam iskreno da je i kraj tih nemilih dešavanja u školama", rekla je Anđelković. 

Skup u Nišu organizovan je spontano, pozivima koji su deljeni preko društvenih mreža. Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su juče u oružanom napadu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda, za šta je osumnjičen učenik sedmog razreda te škole Kosta K. (13) Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač i njegov otac su uhapšeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pera rogonja

pre 11 meseci

Vratite stare vrednosti u usvim institucijama i ostavite se vise sa evropskim vrednostima.Vratiti uniformde u skole i vratiti autoritet nastavnicma i profesorima.Ostavite se polemika po televizijama.Roditelji koji nisu sposobni za vaspitanje svoje dece odmah ukljuciti centar za socijalni rad.Kriv e vam streljane i drustvene mreze a nisu vam krivi rfoditelji dece.STRASNO!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set