• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.05.2023

07:01

Proglašena vanredna situcaija na delu Opštine Požega

Vesti

Proglašena vanredna situcaija na delu Opštine Požega

Podeli vest

Vanredna situacija proglašena je zbog nevremena na delu teritorije Opštine Požega u mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselje i Vranjani, saopšteno je iz MUP-a.

Nevreme je tokom dana zahvatilo veći deo Srbije, a na snazi je i dalje vanredna situacija koja je u petak proglašena zbog posledica velikih padavina na delu teritorije grada Užica u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i osam pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od petka na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Na teritoriji zahvaćenoj vremenskim nepogodama u subotu je evakuisano dvoje dece u Futogu, što je ukupno 12 evakuisanih lica od početka padavina u petak - osam osoba u Gradu Užice i Opštini Kosjerić, jedno lice u Gradu Čačak i jedno lice u Opštini Ivanjica.

U subotu i petak, na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku,  Valjevu, Kragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Kraljevu.

Normalizovano je snabdevanje električnom energijom na teritoriji Opštine Ivanjica. Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni. 

Zbog odrona na putu Ljubovija-Pecka saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a nadležne službe su na terenu.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima, dodaju iz MUP-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set