• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

14.06.2023

16:17

ŽEĐ U MAJDANPEKU! Do daljeg grad bez vode za piće, još se ne zna šta je ZAMUTILO IZVORIŠTE! (FOTO)

V.J.

Vesti

ŽEĐ U MAJDANPEKU! Do daljeg grad bez vode za piće, još se ne zna šta je ZAMUTILO IZVORIŠTE! (FOTO)

Podeli vest

Zavod za javno zdravlje u Zaječaru , na osnovu analiza uzoraka vode, kojim se ispituje hemijska i bakteriološka ispravnost vode za piće sa vodozahvata ,,Pustinjac,, u Majdanpeku, izrekao je zabranu korišćenja za građane Majdanpeka zbog velike zamućenosti.

Da li su uzrok obilne padavine poslednjih dana, zbog kojih je došlo do velikog zamućenja izvorišta sa kojeg se građani snabdevaju vodom ili nešto drugo za sada je nepoznanica.

- Zavod je zabranio da se koristi voda za piće i pripremanje hrane dok se ne istretira i ne izbistri i ponovo da na analizu. To ne znači da je voda tehnički neispravna i da je građani ne mogu koristiti u druge svrhe, kaže za Informer Slobodan Krajić, direktor JKP ,,Vodovod ,,Majdanek.

Foto: V.J.

 

Budući da Majdanpek nema postrojenje za tretiranje vode kojim bi se smanjila mutnoća, zbog higijenske neispravnosti ZZJZ ,,Timok ,, iz Zaječara predložio je privremenu zabranu upotrebe vode za piće i premanje hrane, tj za ljudsku upotrebu sve do treutka dok se ne usaglase paramentri sa važećim Pravilnikom.

Do tada moraju se poštovati mere od strane Zavoda koje su predložene Majdanpečkom komunalnom preduzeću. Neophodno je obezbediti higijenski ispravnu vodu u cisternama , tj cisternu puniti ispravnom vodom iz vodnog sistema, koji će biti pod stalnom kontrolom ZZJZ ,,Timok,,Zaječar.

Foto: V.J.

 

Zatim, pre odvoženja cisterne na predviđena mesta za distribuciju pijaće vode građanima, neophodno je obaviti kontrolu rezidualnog hlora u cisterni koju će takođe obaviti Zavod.

Potom je potrebno obezbediti i dovoljne količine flaširane vode u Javnim ustanovama, kao što su bolnica, škole, obdaništa, Hotel i ostalim u gradu. Kako kažu u ZZJZ ,,Timok,, Zaječar, tek nakon preduzetih tehničko-tehnoloških mera, potrebno je obaviti ponovno uzorkovanje i kontrolu vode za piće. Tako bi se utvrdila njena potpuna ispravnost i građani bi mogli nesmetano da je koriste.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set