• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

20.06.2023

14:51

STRAH I PANIKA KOD ARILJA! Od kada su ugledali otiske šapa krupne zveri, preplašeni meštani ne izlaze napolje (FOTO)

RINA

Vesti

STRAH I PANIKA KOD ARILJA! Od kada su ugledali otiske šapa krupne zveri, preplašeni meštani ne izlaze napolje (FOTO)

Podeli vest

Nakon što su primetili da se krupan medved kreće u njihovoj neposrednoj blizini, među meštanima sela Trešnjevica kod Arilja zavladali su strah i panika. Kako kažu, nikad ranije se nije dešavalo da ove krupne zveri priđu tako blizu njihovim kućama.

- Ogromne stope su uslikane u bazenu za navodnjavanje koji je sada skoro prazan i u njemu je mala količina vode. Odmah pored se nalaze porodične kuće i od kako su to videli, evo već tri dana meštani sa strahom izlaze napolje, kaže za RINU Živorad Novitović.

Foto: RINA

 

On dodaje da se u blizini nalaze mnogi malinjaci, a berba malina samo što nije počela stoga je pitanje kako će meštani i ući u svoje zasade, jer se plaše da ih ne iznenadi šumska životinja.

- Meštanin Mladen Pantović iz Trešnjevice je upravo tokom rada u malinjaku i čišćenjem bazena otkrio tragove i slikao ih. Nadamo se da će nam neko izaći u susret, jer se ljudi zaista plaše da uđu u svoje voćnjake i na imanja. Medvedi kad su gladni ne prezaju ni od čega, kaže Živorad koji je ujedno i predsednik Udruženja malinara Vilamet.

Foto: RINA

 

Ovo nije ni prvi ni jedini put da medevedi prave problem meštanima sela u Zapadnoj Srbiji , među ugroženim su i planinska sela u susednoj Ivanjici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set