• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

25.06.2023

13:12

MIRJANA I VASILIJE SU ODNELI POBEDU! Izbor za mis I mistera sa Daunovim sindromom prvi put u Srbiji (FOTO)

prntskrin

Vesti

MIRJANA I VASILIJE SU ODNELI POBEDU! Izbor za mis I mistera sa Daunovim sindromom prvi put u Srbiji (FOTO)

Podeli vest

U Novom Pazaru odžano je nesvakidašnje takmičenje, manifestacija na kojoj su izabrani mis i mister sa Daunovim sindromom. Titulu misice ponela je Novopazarka Mirjana Kovačević (33), a mistera Vasilije Šućur (30) iz Crne Gore.

Novopazrka Mira srećna je što je osvojila ovu nagradu. Ona je na istoimenom takmičenju u Crnoj Gori bila prva pratilja.

- Srećna sam, ovo mi je bio cilj i uspela sam. Veoma je važna samouverenost, ja sam takva i uvek pobeđujem - poručila je Mira

Ova talentovana devojka uporna je u onome što je usrećuje. Završila je srednju školu za dizajnere, veze, šije, učesnica je mnogih modnih revija. Redovno odlazi u teretanu, a profesionalno se bavi I šminkanjem.

Sara Bero predsednica prvog Udruženja dece i omladine sa daunovim sindromom i član federacije dece sa Daunovim sindromom u koju spada 16 evropskih zemalja. Ona je izrazila zadovoljstvo što je u Novom Pazaru održana manifestacija ovakvog tipa. Ova mlada Crnogorka majka je dve devojčice sa daunovim sindoromom, koje je rodila sa 20 godina. Sara javnim porukama i projektima koje organizuje, ukazuje  koliko je važno da društvo nema predrasude kada su deca sa teškoćama u razvoju u pitanju

- Veoma mi je drago što je manifestacija održana i u Srbiji. Zahvaljujem se svima koji su me podržali u organizaciji. Zadovoljna sam, jer sam uspela u svojoj nameri, a to je da pošaljem poruku svim roditeljima sa istim probelmom da prihvate svoju decu onakve kakve jesu, a onda će ih i okolina prihvatiti. Da ne odustaju i da grade svoje samopouzdanje jer mi nismo ništa manje vredne od drugih majki - rekla je Bero.

Podeljene su nagrade u dve kategorije, mlađim i onima starijim, a i po tri nagrade za one koji su pokupili najviše sipmatija na internetu.

Prvi put u Srbiji organizovana je manifestacija ovakvog tipa, koja je održana uz pomoć grada Novog Pazara, Turističke organizacije i Udruženja „Ljubav za ljubav” iz Crne Gore.  Cilj je da se deca sa daunovim sindromom druže, razvijaju nove veštine i realizuju zajedničke aktivnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set