• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.07.2023

18:42

Ova mala je ko kamen!  Bere maline i peva, jer neće da plače! (VIDEO)

printscreen

Vesti

Ova mala je ko kamen! Bere maline i peva, jer neće da plače! (VIDEO)

Podeli vest

Milica Đorđević (13) tek je završila sedmi razred ali ne odmara od škole, već bere maline! Barabar sa starijima iz svoje porodice u selu Razgojna svakodnevno je u malinjaku. Bere brzo i peva...

Peva lepo, pesme o Kosovu, Crnoj Gori... Njen glas odjekuje nadaleko, a svako ko je čuje, iznenađen zastane. 

- I mi smo iznenađeni. Bere ona odavno maline sa nama, ali prvi put ovog leta bere i peva. Pitao sam je zašto peva, a ona mi kaže da peva kako bi "prekratila muke"- objašnjava za Jugmediu njen otac Miroslav.

Kažem, da bih volela da je čujem.

- Ne može, veli, jutros je brala krastavac, sada kopa papriku- odgovara.

- Pa mala je. Dete, da li se žali?- pitam.

- Prvi put se pevajući požalila ove godine. Deca u selu rade sve od malena, ne žale se - kaže Miroslav.

 

Sa suprugom i dvoje dece ima hektar pod malinama, što je ogromno prostranstvo, posebno kada, kao ove godine u Leskovcu, rode mnogo.

- Ranije sam imao mnogo berača, pa su deca malo bila rasterećenija. Na ceni od 160 dinara po kilogramu neću da plaćam berače jer ispada da samo za njih radim. Zato beremo nas četvoro i samo još dva radnika, pa dokle stignemo- jada se Miroslav, čiji je stariji sin ove godine završio srednju školu.

Domaćinstvo Đorđevića isključivo živi od poljoprivrede i niko ne radi u leskovačkim fabrikama.

 - Svi napustiše imanja i rade po tim fabrikama. Meni žao da ostavim dedovinu, a gde će i šta će moja deca, to ne znam jer je sve teže i teže - priča Miroslav.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set