• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

24.07.2023

13:43

(VIDEO)Katastrofa u Begeču! Ostali bukvalno bez krova nad glavom!

printscreen

Vesti

(VIDEO)Katastrofa u Begeču! Ostali bukvalno bez krova nad glavom!

Podeli vest

Kuća porodice Novak u Ivanjdanskoj ulici u Begeču više nije za stanovanje! Oluja im je, kao igračku, strgla krov sa kuće i ostavila punu kuću stvari pod golim nebom!

Rudolf Novak koga u selu svi znaju kao Gugija očajno svakodnevno prebira po stvarima i gleda šta se spasiti može.

Te večeri bili su kod prijatelja u Novom Sadu i nisu mogli ni da pretpostave kolika je šteta dok ujutru pod dnevnom svetlošću nisu videli svojim očima.

- Katastrofa! Ne mogu ni da zamislim šta bi bilo da su u kući bila samo deca. Pravili smo tu kućicu kako smo mogli i umeli. Ja sam sezonski radnik, povremeno radim na pijaci, supruga se brine o ćerkicama, a one sad uskoro treba opet u školu. Gde ćemo do tad, živ nisam - priča Novak. 

 

 

 

Kaže da nisu imali izlivenu betonsku ploču, ali je izolacija bila dobra. 

- Nije bilo problema za ovih šest godina. A sada je, kažu mi komšije za tren oka otišlo sve. Pričali su mi da je taj vrtlog bukvalno protutnjao preko naše kuće, kao u filmovima. Teško mi je, pozvao sam humane ljude da pomognu. Hvala onima koji su mi već ponudili, jedan komšija mi je obećao drva za ogrev, trebaće nam sve - dodaje Novak.

Ovo selo na dvadesetak kilometara od Novog Sada pretrpelo je veliku štetu. Skoro svako domaćinstvo traži pomoć za popravku krova, crep, za seču granja i oborenog drveća...

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Kuća porodici Skilicki u Begeču

 

Meštatnin Stevan Horvat kaže za Informer da od ranog jutra ide po Begeču i motornom testerom reže oborene grane i stabla po naselju. 

- Šteta je velika, ali se međusobno pomažemo. Šta da radimo, ista nevolja nas je snašla, nekog manje, nekog više - ističe Horvat. 

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Stablo kruške se prepolovilo

I u selima prema Bačkoj Palanci meštani muku muče. Čitaoci su nam poslali fotografiju kuće Zlatice Čuturilov iz Gložana kojoj je potrebna pomoć.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Kuća Zlatice Čuturilov u selo Gložan

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set