• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

25.07.2023

13:44

Spremite se, stiže veliko nevreme! Ova tri grada prva na udaru! (FOTO)

Shutterstock/Printskrin

Vesti

Spremite se, stiže veliko nevreme! Ova tri grada prva na udaru! (FOTO)

Podeli vest

Snažan grmljavinski sistem u ovom času premešta se preko Posavine u Bosni i Slavonije u Hrvatskoj i kreće se direktno prema Vojvodini.

Posle 14 časova ovaj grmljavinski sistem obrušiće se direktno na Vojvodinu i to prvo na Bačku i zapadni deo Srema, a potom će se na svom putu ka istoku premeštati ka Banatu. Očekuju se veoma obilni pljuskovi sa grmljavinom, lokalno grad i olujni vetar.

Na direktnom udaru oluje ponovo će se naći Bačka Palanka i šire područje Novog Sada.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Ovaj sistem je sklop predfrontalnih grmljavinskih nestabilnosti, dok se glavnina promene uz prodor hladnog fronta i zahlađenja u Vojvodini očekuje večeras i noćas a u ostalim predelima Srbije sutra.

Kretanje grmljavinskog sistema možete pratiti OVDE.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Podsetimo, Novi Sad je pre samo tri dana pogodilo strašno i nezapamćeno nevreme koje je čupalo drveće iz korena, ali i koje je odnelo jedan dečiji život. U orkanskim naletima vetra oštećen je i simbol Novog Sada, takozvani "pijani sat" na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Nakon nevremena, dvanaestogodišnje dete stradalo je od strujnog udara.

Takođe, pre samo nekoliko dana vetar je u istom gradu oborio drvo na kiosk u kome je bila radnica, kao i na taksi u kome se nalazila majka sa deecom.

Upozorenja RHMZ

- Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature ( u većini mesta za 10 do 15 stepeni) krajem dana zahvatiće severne, a u sredu ujutru i pre podne će se proširiti i na zapadne i centralne, a sutra posle podne i na ostale predele Srbije - navodi se na sajtu RHMZ.

U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).

RHMZ je upozorio i da se nevreme očekuje i u Beogradu.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature u toku noći i sutra ujutru usloviće lokalno i jake grmljavinske procese pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set