• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.08.2023

07:01

Oduvao je sve! Bojan Ristić iz Vladičinog Hana prva truba Guče!

Rina

Vesti

Oduvao je sve! Bojan Ristić iz Vladičinog Hana prva truba Guče!

Podeli vest

Bojan Ristić iz Vladičinog Hana je prva truba 62. Sabora trubača u Guči, a u kategoriji orkestara pobedio je orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja!

Podižući statuetu Dragačevskog pobednika Ristić se zahvalio na izboru i rekao da se ponosi titulom.

- Ovo je trenutak koji sam čekao čitavog svog života! To znaju svi koji me poznaju. Posle 15 godina sam postao majstor trube! - rekao je vidno uzbuđen. 

- Nismo odustali i svake godine smo dolazili. Hvala Guči za sve, dolaziću ovde dok sam živ - obećao je Ristić sa suzama u očima.

Foto: Rina

Bojan Ristić, prva truba Guče sa orkestrom

Drugo i treće mesto, po oceni žirija, osvojili su Manuel Ametović iz Bojnika i Marko Gligorijević iz Bajine Bašte.

Odlukom publike najpopularniji trubač je Milenko Filipović iz Užica.

U kategoriji najboljih orkestara, iza Vranjanaca, našli su se orkestar Vladimira Ivanovića iz Zagužanja a domaćini iz Guče "Dragačevske trube" zauzeli su treće mesto.

Kolo je najbolje odsvirao orkestar "Braća Ilić" iz Požege, izvornu pesmu orkestar Kristijana Azirovića iz Bojnika a za najizvornije muziciranje nagrađeni su "Timočki veseljaci" iz Knjaževca. 

Za najboljeg bubnjara Sabora izabran je Lazar Ivanović iz orkestra Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, najbolji basista je Nikola Sejdić iz orkestra Isidora Zećirovića iz Bojnika, a tenorista je Oliver Ivanović iz orkestra Vladimira Ivanovića iz Zagužanja.
 
Velikim vatrometom posle proglašenja pobednika kasno u nedelju završen je 62. Sabor trubača u Guči.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Čudo! Truba sa Solunskog fronta i danas svira perfektno!
Majstori

Čudo! Truba sa Solunskog fronta i danas svira perfektno!

Božidara Lukovića, trubača iz dragačevskog sela Kotraža, ljubav prema najpoznatijem limenom instrumentu provela je kroz čitav svet. Uprkos popularnosti ipak ga nije odojila od kućnog praga. Danas, u osmoj deceniji svira sa svojim orkestrom i raduje se novom Saboru trubača u Guči...

09.08.2023

12:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set