• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ RTV Pančevo

04.09.2023

09:45

(VIDEO) Ovakvu tortu još niste videli! Evo kako su je pravili!

Privatna arhiva

Vesti

(VIDEO) Ovakvu tortu još niste videli! Evo kako su je pravili!

Podeli vest

Na gala svadbi koja je nedavno organizovana u Pančevu, "zvezda večeri" bila je mladina torta. Imala je sve - i ukus, i lepotu i 170 kilograma! Zato nije čudno što su je pravila čak tri majstora poslastičara...

Mnoge čitaoce zanimalo je ko je pravio ovu tortu i da li je zaista bila jestiva, jer je ovaj "slatkiš" u prečniku imao 1, 6 metara a bio je visok skoro tri! 

Foto: Privatna arhiva

Najveća torta u Srbiji

Njeni kreatori iz pančevačke poslastičarnice "Golub" imali su samo desetak dana da realizuju ovaj posao.

Foto: Privatna arhiva

Slađana Ramjanc, supruga vlasnika poslastičarnice "Golub"

Slađana Ramjanc, supruga vlasnika poslastičarnice otkriva da je prvo trebalo napraviti skicu po kojoj su izradili poseban sto na kome je torta "ušetala" pred mladence.

- Sto je morao da izdrži tortu koja je bila teška 170 kg, plus konstrukciju i posebnu dekoraciju. Sama torta sa konstrukcijom imala je više od 200 kg. Svaka torta imala je svoju tacnu i svoj stub jer je to moralo da stoji kako treba - priča Slađana.

Ova torta bila je sastavljena od sedam torti različitih ukusa.

Foto: Privatna arhiva

Tortu je tri dana pravila ekipa od 10 majstora poslastičara

- Nije bilo problema u biranju ukusa. Sve su bile "čvršće", tj. bez voća, osim jedne koja je bila sa malinama i čokoladom. Ostale torte su bile klasične, Reforma, Divlja ruža, Japanski vetar, Kinder bueno, ta najveća je bila Nutela jer je čvrsta i puna lešnika, to je naša klasika od koje ne odustajemo - kaže poslastičar Marija Kovačić.

Foto: Privatna arhiva

Marija Kovačić, poslastičar

Sama torta Nutela težila je 70 kg.
Tortu je pravila ekipa od 10 ljudi i to tri dana. 
- Kada sam mladencima rekla da će torta u prečniku biti metar i 60 rekli su da nije ništa strašno, ali su bili iznenađeni kada su je videli i vrlo zadovoljni - kaže Slađana Ramjanc iz poslastičarnice "Golub" koja je za 35 godina postojanja ovom kreacijoma nadmašila sve svoje ranije kreacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set