• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. L.

25.09.2023

19:03

Presele im jabuke! U Topoli grad razorio voćnjake

M. L.

Vesti

Presele im jabuke! U Topoli grad razorio voćnjake

Podeli vest

Nevreme praćeno gradom koje je sinoć zahvatilo opštinu Topola veliku štetu nanelo je selima Vinča, Plaskovac i Blaznava. U ova tri sela najveći broj domaćinstava se bavi voćarstvom ali je retko koja voćka ostala netaknuta.

Dejan Stanković jabuku gaji na oko tri i po hektara i kako kaže, šteta je stopostotna.

- Trebalo je da berem jabuke sledećeg ponedeljka i očekivani prinos je bio do 50 tona po hektaru, međutim sada smo ostali bez ičega. Grad koji je protutnjao kroz moje selo i obližnja sela pričinio je ogromnu štetu na jabuci, vinovoj lozi. Nismo čuli protivgradne rakete, nije dejstvovano i zbog toga je situacija ovakva kakva jeste, dosta ulaganja, rada i na kraju za par minuta sve ode - kaže Dejan iz Vinče.
On ističe da je u zasadu imao sistem za navodnjavanje i da je celokupan prinos bio vrhunskog kvaliteta.

Foto: M. L.

 

Iz lokalne samouprave najavljuju da će opštinska komisija za procenu štete obići teren i sačiniti zapisnik.

Foto: M. L.

 

- Slična situacija bila je davne 2013. godine, ko je zatajio pokazaće vreme mada je to očigledno radarski centar. Moj savet svim proizvođačima je da pozovu opštinsku komisiju za procenu štete da napravi zapisnik. Kontaktirao sam i osiguravajuće kuće pošto na ovom terenu ima veliki broj polisa i bez obzira na to što radarski centar nije intervenisao, prihvataće se zapisnici opštinske komisije sa lica mesta kao i njihovih procenitelja, tako da će se štete isplaćivati normalno- oglasio se povodom ovoga narodni poslanik iz Topole Dragan Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set