• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.10.2023

09:48

Subotica: Zasijali reflektori i na do sada neosvetljenim teniskim terenima u Dudovoj šumi

Grad Subotica

Vesti

Subotica: Zasijali reflektori i na do sada neosvetljenim teniskim terenima u Dudovoj šumi

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sinoć je, na terenima Tenis kluba Spartak, pustio u rad reflektore na tri teniska terena sa šljakom koja do sada nisu imala osvetljenje.

Uz isticanje da je realizacijom ove investicije ispunjeno obećanje koje je dao rukovodstvu i takmičarima Tenis kluba Spartak, 19. jula ove godine, na prijemu u Gradskoj kući upriličenom povodom osvajanja titule prvaka države u seniorskoj ekipnoj konkurenciji, gradonačelnik Bakić je, obraćajući se prisutnima, podsetio da je na tom prijemu izjavio kako će preduzeti sve da se osvetle i preostala tri neosvetljena terena sa šljakom, od ukupno deset teniskih terena sa takvom podlogom koliko ih u Dudovoj šumi ima ovaj uzorni sportski kolektiv.

Foto: Grad Subotica

 

 

„Obećanje sam, kao što vidite, ispunio. Vrednost ove investicije, koja je obuhvatala postavljanje 12 nosača stubova i 24 led reflektora, iznosi 3,8 miliona dinara i ta sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Subotice. Teniserima Spartaka želim još puno uspeha, da i ubuduće postižu dobre rezultate i osvajaju nove titule, kako u ekipnoj tako i u pojedinačnoj konkurenciji. A lokalna samouprava će i dalje voditi računa ne samo o Tenis klubu Spartak, nego o svim sportskim kolektivima i sportistima u našem gradu i nastojati da im obezbedi što je moguće bolje uslove za treninge i takmičenja“, naglasio je gradonačelnik Bakić. 

Napomenuo je da u okviru Sportskog saveza Grada Subotice funkcioniše više od 150 klubova i sportskih organizacija i da je Sportsko društvo „Jovan Mikić Spartak' jedno od najvećih sportskih društava u našoj zemlji. 

 

„Subotica je, što je za nas izuzetno značajno, 'Evropski grad sporta' za 2024. godinu i petočlana delegacija našeg grada će 7. decembra, u Briselu, u Evropski parlament ponosno uneti najlepšu zastavu na svetu – zastavu Srbije. To nam je i dodatna obaveza da 2024. godine još više ulažemo u sportsku infrastrukturu, u naše sportske klubove i sportiste. I to ćemo, izvesno je, da radimo. Već sada mogu da kažem da će budžet za narednu godinu iz kojeg ćemo subvencionisati sport biti povećan i da će iznositi oko 200 miliona dinara. Lokalna samouprava će nastaviti da ulaže u sportiste, jer oni su najbolji ambasadori našeg grada i naše države. I naše najveće blago“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

 

Predsednik Tenis kluba Spartak i Sportskog društva „Jovan Mikić Spartak“, Milan Vučković, izrazio je zahvalnost gradonačelniku Stevanu Bakiću i njegovim saradnicima na realizaciji ove investicije.

„Do sada smo ’škiljili’, a sada je Tenis klub Spartak ’progledao’, jer je, napokon, osvetljeno svih deset terena sa šljakom. Kada smo ove godine osvojili titulu šampiona države, treću u proteklih pet godina, na prijemu kod gradonačelnika izneli smo problem da imamo 217 dece u trenažnom procesu koja nisu mogla da treniraju kada se smrači. Zamolili smo gradonačelnika za pomoć oko osvetljenja barem jednog od tri terena koja nemaju reflektore, a on nam je obećao da će to biti urađeno za sva tri terena. I kao i uvek, to svoje obećanje je i ispunio“, podvukao je Vučković. 

Ovo, dodao je, nije jedino obećanje koje je gradonačelnik Stevan Bakić ispunio. 

„Predsednik sam i Sportskog društva ’Jovan Mikić Spartak’, dakle i Ženskog fudbalskog kluba Spartak, i Rvačkog kluba Spartak, i brojnih drugih sportskih kolektiva i sve što im je obećano je i urađeno. Činjenica je da u sport i sportskiu infrastrukturu u našem gradu nikada više nije uloženo nego u poslednjih nekoliko godina. Zato jedno veliko hvala gradonačelniku Bakiću za sve što je do sada učinio za sport u našem gradu“, istakao je Milan Vučković.

Foto: Grad Subotica

 

 

Trener u Tenis klubu Spartak Ladislav Demeter kaže da će zahvaljujući postavljenim reflektorima mlađe selekcije TK Spartak moći da treniraju i u večernjim satima.

„Poslednjih godina beležimo porast broja dece u školi tenisa. Primetili smo problem u organizaciji treninga, naročito u ovom periodu, kada roditelji dovoze decu i kada više nema dnevnog svetla. Sada je i to konačno rešeno“, kazao je Demeter.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set