• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.12.2023

12:19

Mama Dragana sa 33 godine ima sedmoro dece!  Ove zime stiže im velika sreća!

Rina

Vesti

Mama Dragana sa 33 godine ima sedmoro dece! Ove zime stiže im velika sreća!

Podeli vest

Dragana Bešanski (33) iz dragačevskog sela Dučilovići majka je sedmoro dece. Najstarijoj Mariji je 10 godina, dok najmlađa beba ima samo tri meseca...

Odrastanje u kući koja se gradi samo od očeve zarade je teško, jer se ne zna na koju stranu pre da daju novac teškom mukom zarađen...

Vlaga je probila kroz zidove ozidane kuće, teško je zagrejati sve prostorije, a za te radove Bešanski nisu imali dovoljno ni ove zime...

Ali zahvaljući donaciji Fondacije "Humana srca" njihov dom će biti obnovljen.

- Najveći problem nam je bila vlaga. Zidovi su bili skoro crni, pa smo se plašili i za zdravlje naše dece. Presrećni smo što su ovi dobri ljudi prepoznali našu muku i odlučili da nam pomognu. Hvala je malo šta možemo da kažemo za sve, a bićemo im zahvalni do kraja života, rekla je Dragana za agenciju Rina.

Foto: Rina

Počelo je sređivanje kuće uz donaciju Fondacije Humana srca

Početak radova na adaptaciji doma porodice Bešanski očekuje se narednih dana, a biće izvršeno renoviranje i unutrašnjeg i spoljašnjeg dela, kao i prilaza.

- Unuštrašnji radovi su već sprovedeni, radi se na spoljnim, a biće urađena i adaptacija prilaznog puta, ograde, kao i potporni zid da bi se deca osećala sigurnije i bezbednije. Vrednost ove donacije je oko 30.000 evra i zaista smo zadovoljni što ćemo zajedno sa našim partnerima uspeti da usrećimo ovu višečlanu porodicu- kazali su predstavnici Fondacije "Humana srca".

Porodici Bešanski pomoć če pružiti i lokalna samouprava, koja je i ranije bila tu da im pomogne.

- Dugujem veliku zahvalnost fondaciji koja je izabrala baš našu opštinu da pomogne našim meštanima. Mi smo uvek tu za njih, naročito kada je reč o višečlanim porodicama, jer ulaganje u njih, zapravo je ulaganje u budućnost. Opština Lučani mnogo je učinila kad su u pitanju podsticajne mere za rađanje, i po tome smo jedna od najažurnijih lokalnih samouprava u Srbiji. Tim putem ćemo nastaviti i u narednom periodu- naglasio je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set