• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer /V. N.

12.01.2024

16:50

Žućo, jesi li to ti? Dirljiva priča o psu podelila javnost! Kakvi smo to ljudi?

Instagram

Vesti

Žućo, jesi li to ti? Dirljiva priča o psu podelila javnost! Kakvi smo to ljudi?

Podeli vest

Žućo je kao štene ostavljen u jednom parku u Beogradu i od tada luta gradom. Njegov vlasnik je mislio da je to bio poslednji put da se video sa njim, sve do ovog Božića....

Tako počinje kratka priča, objavljena na društevnim mrežama, pisana u trećem licu, koja je izazvala oprečne komentare čitalaca.

A šta je bilo sa junacima priče ? Evo nastavka: 

- Početkom godine taj vlasnik je izbacio staru fotelju pored kontejnera. U njoj su, dok su bili štenci, voleli da leže pas Žućo i njegova braća i sestre.

Kada je posle Božića došao da izbaci slamu koju je koristio za praznik, primetio je žutog psa koji leži u fotelji i ne želi da se pomeri. Ostavio je slamu i otišao. Sutradan je opet zatekao psa, ovoga puta mu je doneo i hranu. Posmatrao ga je neko vreme i pomislio da li bi to mogao biti njegov Žućo? Da li mu je hladno, da li je gladan, gde će se kriti ovih dana od mraza? Osetio je tugu u srcu i kajanje, pa je potom rešio da udomi ovog psa.

Foto: Društvene mreže printscreen

Žuća je...

 

Ljubimci nisu igračke, oni su živa bića. Mislite o tome i vodite o njima računa. Ako želite da učinite neko dobro delo, udomite psa, mačku ili neku drugu napuštenu životinju. Oni će vam biti zahvalni, a vi ćete se osećati bolje, zaključuje se u objavi na profilu 032. 

Na jasan apel da bi trebalo da pomognemo napuštenim životinjama, i da ih udomimo, sudeći po komentarima, na delu je opet ona narodna "hiljadu ljudi, hiljadu ćudi".

Mnogi su bili ganuti ovom pričom, navodeći ukratko svoja iskustva, drugi su sumnjičavo tražili "dokaz", fotografiju Žuće sa vlasnikom u "toploj kući", a treći su uočili samo "prekršaje": Žuća je izbačen na ulicu kao štene, izbacuje se otpad "ko zna gde", a bilo je i onih koji su zaključili da je priča izmišljena...Zar nismo učili da svaka priča, pa i bajka, ima pouku...Ima mnogo Žuća na ulici...   

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set