• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.03.2024

16:35

U ovom gradu neće biti liste čekanja za vrtiće! Posle 40 godina, grade novi objekat!

pp media

Vesti

U ovom gradu neće biti liste čekanja za vrtiće! Posle 40 godina, grade novi objekat!

Podeli vest

U Prijepolju, posle, verovali ili ne, 40 godina počinje gradnja novog vrtića u okviru Predškolske ustanove "Miša Cvijović".

Kamen temeljec položili su ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović i predsednik opštine Prijepolje, Drago Popadić.

- Ovde smo danas sa posebnim razlogom – postavljanje kamena temeljca za novi vrtić koji će obezbediti 200 novih mesta za decu. Strateški cilj naše države i Ministarstva prosvete je da obrazovanje bude dostupno svima, da uslovi za učenje i rad budu najbolji, programi po kojima se radi najsavremeniji i da obuhvat dece vaspitanjem i obrazovanjem bude što veći. Ovaj cilj dostižemo tako što gradimo vrtiće širom Srbije, jedan od njih je i ovaj u Prijepolju - rekla je ministarka.

Time se, kako je istakla, doprinosi projektu "Skok u budućnost 2027. godine".

- Nema boljeg načina i bolje povezanosti jedinica lokalne samouprave, Ministarstva prosvete i državne politike  nego kada se na ovaj način razmišlja o deci i stvaranju što boljih uslova za njihovo obrazovanje - dodala je Đukić Dejanović.

Novi objekat u Prijepolju, prema njenim rečima,  prostiraće se na oko 1.300 kvadratnih metara i za njegovu izgradnju izdvojeno je više od0142 miliona dinara.

Foto: pp media

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje položili kamen temeljac za novi vrtić

 

Pre polaganja kamena temeljca, ministarka  je posetila Brodarevo i obišla vrtić "Srce", koji je adaptiran i opremljen kao i OŠ "Svetozar Marković" u Brodarevu.

Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje posebno je istakao podršku Ministarstva prosvete i  Svetske banke, koji prepoznaju važnost ulaganja u obrazovanje najmlađih.

- Ovaj vrtić  je ostvarenje naših ciljeva u oblasti obrazovanja i brige o deci i da svakom detetu vrtić postane dostupan i da dobije jednake uslove za predškolski razvoj. Više neće biti liste čekanja- rekao je on. 

Ministarstvo prosvete u saradnji sa Svetskom bankom u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ sprovodi izgradnju novih, dogradnju, adaptaciju i opremanje postojećih objekata na teritoriji Srbije.  Ovim projektom ukupno će biti obuhvaćena 23 vrtića, a vrednost investicije je 47 miliona evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set