• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.03.2024

13:03

Selo iz bajke! Pogledajte šta su sve uradili meštani! (FOTO)

zdravopancevo.rs

Vesti

Selo iz bajke! Pogledajte šta su sve uradili meštani! (FOTO)

Podeli vest

Na svega pedesetak kilometara od Beograda, vrlo blizu Pančeva, u opštini Kovačica, nalazi se mesto koje ovih dana zahvaljujući svojim meštanima liči na prolećne razglednice...

Kreativci iz Debeljače, tradicionalno su organizovali doček proleću, baš kao što su jesenas ukrasili mesto simbolima ovog godišnjeg doba, a kasnije i za božićne i novogodišnje praznike.

Na fotografijama koje donosi zdravopančevo.rs ovih dana nadmašili su sami sebe!

Već prvi nagoveštaj proleća i nadolazeći katolički Uskrs inspirisao je 15 entuzijasta iz Debeljače da se još jednom već sredinom februara late alata, da puste mašti na volju i kreiraju novu sezonsku i prazničnu dekoraciju.

U međuvremenu, oni su se okupili pod okriljem Udruženja "U službi prirode Debeljača" i pokrenuli akciju na Fejsbuku.

– Pronašli smo neke ideje na Pinterestu i na drugim sajtovima i dobili neku sliku o tome šta bismo mogli da napravimo. Potom smo na Fejsbuku zamolili sugrađane da nam doniraju stare kade, kante i gume i krenuli smo polako sa radionicama izrade dekoracije – otkriva ova kreativna ekipa.

Kakva umetnička dela na tim radionicama nastaju i šta se sve može napraviti od stare kade i izlomljenih pločica, sad možete i da vidite.

 

Da bi sve bilo po propisu, u međuvremenu je ova družina predala Mesnoj zajednici i Javnom komunalnom preduzeću u Debeljači zahtev da im se izda dozvola za postavljanje ukrasa na javnim površinama. Naravno, dobili su zeleno svetlo i Debeljača je ponovo osvanula kao jedno sasvim novo selo, skoro kao iz bajke.

– U poslednja dva, tri dana sakupljali smo cveće, seme i rasade da bi do vikenda i cveće bilo posađeno svuda gde smo to predvideli. Uredili smo dva ulaza i širi centar Debeljače. Ostaje nam još da postavimo kadu kod izlaza za Opovo i da okačimo muškatle na stubove za rasvetu. Ovu akciju smo izgurali uz pomoć donacija, a na jesen već planiramo nešto novo i nadamo se da ćemo se opet snaći za materijal i sve što nam zatreba. Dok ima dobre volje, naći će se i svega ostalog – kaže jedna od nekoliko vrednih žena koje čine standardni tim u svim dosadašnjim akcijama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set