• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. K.

22.05.2024

16:20

Pogledajte čime će niški gimnazijalci na muturu! I to samo najbolji i najsrećniji!

D. K.

Vesti

Pogledajte čime će niški gimnazijalci na muturu! I to samo najbolji i najsrećniji!

Podeli vest

Najbolji učenici četvrtog razreda Prve niške gimnazije "Stevan Sremac" i gimnazije "Bora Stanković" ove godine će na matursko veče stići na poseban način!

Za njih su već sad rezervisani vremešni, ali odlično sređeni četvorotočkaši koji su danas bili izloženi u zajedničkom školskom dvorištu ove dve škole. 

Bio je tu jedan "mercedes", nekoliko "buba", "škoda 110L", "fiće", "mustang", "varburg", čak i jedan američi vojni džip "vilis" proizveden davne 1941. godine.

Najveću pažnju učenika izazvao je upravo "vilis", ali najveći broj maturanata rekao je da za odlazak na proslavu najviše priželjkuje "mustang" ili "mercedes".

 

Direktorka Prve niške gimnazicije "Stevan Sremac" Vera Dujaković kaže da je prvi put na ovaj način organizovana izložba oltajmera te da se tako rodila ideja da maturanti ovim automobilima idu na matursko veče.

- Prvi put organizujemo ovako nešto i to na inicijativi našeg profesora Hadži Marka Dimitrijevića. Nadamo se da će i izložba i vožnja učenika na maturu postati tradicionalna. Interesovanje učenika je veliko i onda smo odlučili da će se voziti po dvoje najboljih iz svakog odeljenja. U nekim odeljenjima imamo više podjednako dobrih učenika, tako da smo putem žreba izvukli one koji će na maturu otići oldtajmerom. Putem žreba izvući ćemo i koji oldtajmer ide za koje odeljenje - izjavila je Dujaković.

Foto: D. K.

Mašine spremne za maturante

 

Ona je kazala da će učenici gimnazije "Stevan Sremac" ići na maturu 4. juna, a 6. juna učenici gimnazije "Bora Stanković".

Lana Dimitrijević jedna od maturantikinja koja će na maturu otići oldtajmerom kaže da bi izabrala baš "mustang" ili "mercedes".

- Nemamo često priliku da se vozimo oldtajmerima i ovo je sreća da sam izvučena da se vozim takvim vozilom za kraj školske godine - izjavila je Lana.

Foto: D. K.

Lana Dimitrijević priželjkuje "mercedes" ili "mustang"

 

- Želimo da učenicima prikažemo stare automobile, da im pričamo o njima i vratimo se zajedno u prošlost. Da podsetimo da je nekadašnja Jugoslavija imala i svoju auto-industriju, a neki od modela proizvedenih u toj zemlji su upravo ovde. Želimo da širimo lepe ideje i da se oko tih lepih ideja okupljamo. Ono što je najvažnije jeste da ćemo najbolje i one koji su se najviše trudili, nagraditi tako što će automobili doći do njihovih kuća i voziti ih na matursko slavlje - izjavio je profesor Dimitrijević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set