• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Narcsa Božić

17.10.2019

23:04

JELENI SU REKLI DA JOJ JE SIN UMRO U PORODILIŠTU! Sada IMA DOKAZ da se to nije dogodilo i jednu želju - DA GA ZAGRLI POSLE 25 GODINA!

Estrada

JELENI SU REKLI DA JOJ JE SIN UMRO U PORODILIŠTU! Sada IMA DOKAZ da se to nije dogodilo i jednu želju - DA GA ZAGRLI POSLE 25 GODINA!

Podeli vest

Prošlo je 25 godina otkako je njen sin proglašen mrtvim, ali Irižanka Jelena Kuzmanović dobila je novu nadu da će ga napokon videti i zagrliti!

Matičarska služba u Rumi nedavno je poništila upis zabeleške o smrti Joce Babinka 12. maja 1994.godine, dok je istovremeno Tužilaštvu u Rumi podnet zahtev za pokretanje istrage!

Na osnovu Rešenja Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove Opštinske uprave opštine Ruma od 1.10.2019.godine, koje je dostavljeno medijima, ''odobrava se poništenje pogrešno upisane zabeleške o činjenici smrti Joce Babinka''.

U Srbiji od 1960. godine 240.912 beba proglašeno mrtvim

Prema zvaničnim podacima kojima raspolaže Udruženje roditelja nestalih beba u Srbiji je u periodu od 1960-2000.godine 240.912 beba proglašeno mrtvim.
- Međunarodni sud pravde u Strazburu je 2008.godine doneo presudu da se do kraja 2014.godine svakoj majci da odgovor na pitanje gde je njeno dete ili u suprotnom isplati po 10.000 evra. To je kazna za ćutanje države, pošto do sada državni organi nisu reagovali. Slučaj Joce Babinka prvi je pomak u bebi-aferi i daje nadu svim roditeljima - kaže Ana Pejić, sekretarka Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine.

- I srećna sam i pomalo uplašena, još ne mogu da poverujem da ću najzad upoznati svog sina, sada mladog čoveka od 25 godina! Sve ove godine od tog kobnog 12. maja 1994.godine proživljavan jedan isti dan. Tada sam imala 21 godinu, porodila sam se normalno 11. maja 1994.godine u rumskom porodilištu. Joca je imao 2,1 kilogram, zaplakao je pri dolasku na ovaj svet - kroz plač priča Jelena Kuzmanović, kojoj su sutradan saopštili da je njena beba preminula. 

(VIDEO) SRBIJA NA NOGAMA - PRONAĐENA PRVA UKRADENA BEBA! Dušici su na oči odneli dete u Kruševcu, a sada je USPELA DA GA NAĐE: Moj sin živi kod Požarevca, IMAM DOKAZ!

Najpre su joj, kaže, tog dana rekli da je beba sićušna, te da se čeka sanitet koji će je prevesti u inkubator u bolnicu u Sremskoj Mitrovici. Sutradan, međutim, u njenu sobu ulazi lekar koji ju je porodio i saosećajnim tonom izgovara kobne reči.

Foto: N. Božić

- ''Umrla vam je beba", rekao je, "nemojte se sekirati, mladi ste, imaćete još dece''. Svet mi se okrenuo, obavestili su mi muža, svi smo bili u šoku, tražili bebu da je sahranimo u Irigu, ali nam je nisu dali, pod izgovorom da će tako naš stres biti veći! U obdukcionom nalazu rumskog patologa od 12.maja pišu razne anomalije, kao nesrasla kičma, bruh itd.ali nigde ne stoji da je Joca imao šest prstića na jednoj šaci, kako mi je babica rekla odmah nakon porođaja -tvrdi Jelena, pokazujući nam celokupnu dokumentaciju punu kontradiktornih činjenica, koju je tokom višegodišnje potrage za istinom prikupila.

U celoj priči najveću pažnju pobuđuje činjenica da roditelji navodno preminule bebe do dana današnjeg nisu dobili zvaničnu potvrdu o njegovoj smrti, jer izvod iz matične knjige umrlih ne postoji!

Foto: N. Božić

U izvodu iz matične knjige rođenih stajala je samo zabeleška o smrti Joce Babinka na osnovu obdukcionog nalaza, koja je sada poništena.

- Protiv lekara koji me je porodio 2014. godine podnela sam krivičnu prijavu, koju je, međutim, Tužilaštvo u Rumi odbacilo. Taj isti lekar me je posavetovao nakon Jocine navodne smrti, da se narednih pet godina ''pričuvam'' i ne ostajem u drugom stanju. Ali, već naredne godine rađam zdravu devojčicu, potom 1997. godine dečaka. Tragedija mi je osim narušenog zdravlja donela i razvod braka. Sa sadašnjim suprugom imam četvorogodišnjeg sinčića. Braća i sestre neizmerno bi voleli da upoznaju svog starijeg brata, tada bi naša sreća bila kompletna - nada se Jelena.


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59