• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.11.2019

11:03

(FOTO/VIDEO) KOMEMORACIJA BRANISLAVU PETRUŠEVIĆU PETRUĆIJU! Porodica, prijatelji i kolege LEGENDARNOG GLUMCA NEUTEŠNI!

Estrada

(FOTO/VIDEO) KOMEMORACIJA BRANISLAVU PETRUŠEVIĆU PETRUĆIJU! Porodica, prijatelji i kolege LEGENDARNOG GLUMCA NEUTEŠNI!

Podeli vest

Branislav Petrušević Petrući iznenada je preminuo 9. novembra oko 14 časova

Komemoracija našem proslavljenom glumcu, legendarnom komičaru i članu Indeksovog radio pozorišta, Branislavu Petruševiću Petrućiju, održava se danas u zgradi Radio Beograda.

Emotivan govor održao je i njegov kolega iz Indeksovog pozorišta, Dragoljub Ljubičić Mićko.

- Napravili smo skoro hiljadu predstava zajedno, polovina mog odraslog života je provedena sa ekipom Indeksovog pozorišta i sa Petrućijem. Ne opraštamo se samo od njega danas, nego sa čitavim nizom likova koje je on nama podario. Moram da kažem da je Petrući bio briljijantna imitator. Imao je savršenu originalnu stranu svoje ličnosti, njegov humor je bio potpuno autentičan. On nije bio imitacija bilo čijeg humora. Od njega ste čuli fore i fazone koje niste čuli od drugih. On nije prepričavao, nije voleo čak da priča ni viceve, on ih je pravio. Bio je veoma uspešan u tome. Na kraju iako mu se nije ispunila želja da studira glumu, ali to nije bilo presudno - rekao je Mićko Ljubičić.

BRANISLAV PETRUŠEVIĆ JE IMAO ZANIMLJIV ŽIVOTNI PUT! Nije upao na glumu, a otac ga je upisao na NAJTEŽI SMER NA FAKULTETU!

BIVŠI INDEKSOVAC SAŠA KOVAČEVIĆ O SMRTI GENIJALNOG KOMIČARA: Petrući se pridružio Neši Leptiru

Porodica, prijatelji i kolege su se okupili kako bi evocirali uspomene i odali počast Petrućiju.

PETRUĆI UMRO SUPRUZI NA RUKAMA: Probala sam da ga reanimiram, BIO JE GOTOV ZA 10 SEKUNDI, mislila sam da se šali! 

Petrući je svoju karijeru započeo na radiju, u programu Indeksovo radio pozorište, gde je zajedno s kolegama stvarao zabavni program. Teme su im na početku bile studenti i gazdarice, a od 1981. godine počeli su da rade političke, ozbiljne emisije.

U prvom programu radija Beograd sarađivao je u emisijama “Vreme sporta i razonode”, “Radio sport”, “Radio 202.”, “Radio televizija Srbije”.

Iza sebe je ostavio suprugu Nadu i dva sina, Marka i Mateju.

Sahrana će biti održana danas u 13 časova na Novom grioblju u Beogradu. 

 

POGLEDAJTE GALERIJU:

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nitiniti

pre 4 godine

Ne valja potrazivati malo vise nego dugovati.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59