• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.12.2019

13:45

POSLEDNJE DANE PROVEO JE U DOMU, BIO JE TEŠKO BOLESTAN... Popularni Popara IZGUBIO BITKU SA OPAKOM BOLEŠĆU

Estrada

POSLEDNJE DANE PROVEO JE U DOMU, BIO JE TEŠKO BOLESTAN... Popularni Popara IZGUBIO BITKU SA OPAKOM BOLEŠĆU

Podeli vest

Danas je u Beogradu u osamdeset četvrtoj godini, posle duže i teške bolesti preminuo poznati srpski glumac i književnik Zoran Rankić.

Kako nam je rekao njegov prijatelj Aleksandar Čotrić, Rankić je preminuo u staračkom domu.

- Pre desetak dana smešten je u starački dom, gde je proveo poslednje dane. Bio je duže vreme teško bolestan, imao je rak, a nedavno je doživeo i moždani udar...sahrana će biti na Bežanijskom groblju, a datum i vreme biće naknadno određeni - rekao je Čotrić.

PREMINUO POPARA IZ SREĆNIH LJUDI! Zoran Rankić (84) umro u staračkom domu

SKOČIO JE SA PROZORA POZORIŠTA, A NA OGLEDALU NAPISAO SAMO JEDNU REČENICU! Popara nikada nije dobio nagradu i to zbog ovoga!


Rankić je bio najpoznatiji po ulogama Nikole Kalabića u mini TV-seriji "Poslednji čin" i Žarka Popare u TV-seriji "Srećni ljudi", emitovanim na TV Beograd i RTS-u.

Foto: informer.rs

 

Rođen je u Derventi 1935, ali je tokom Drugog svetskog rata stigao kao izbeglica u Gornji Milanovac gde je i odrastao. Nije bio samo glumac, ni blizu, bio je dramski pisac, pesnik, aforističar, satiričar, šta sve ne, imao 15-ak objavljenih knjiga, a jedan je i od uvrštenih u antologiju srpske satire i aforistike na engleskom jeziku pod naslovom „Srpska satira i aforizmi”, koja je objavljena u SAD-u.

Rankić je bio član Udruženja dramskih umetnika Srbije, Udruženja književnika Srbije, Udruženja dramskih pisaca Srbije, Udruženja književnika Republike Srpske i počasni član Beogradskog aforističarskog kruga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija